AB Yüksek Temsilcisi Ashton Mısır'da - Son Dakika
Güncel

AB Yüksek Temsilcisi Ashton Mısır'da

AB Yüksek Temsilcisi Ashton Mısır\'da

Ashton ve Dışişleri Bakanı Fehmi, Mısır'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerini takip etmesi için AB'den heyet gönderilmesi konusunda anlaştı.

10.04.2014 22:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerini takip etmesi için Avrupa Birliği'nden (AB) heyet gönderilmesi konusunda anlaşmaya varıldığı bildirildi.

Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ile Mısır Dışişleri Bakanı Nebil Fehmi'nin, ilk turu 26-27 Mayıs tarihlerinde yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimine AB'nin gözlemci göndermesi konusunda anlaştığı belirtildi.

Ashton'ın konuya ilişkin anlaşmaları imzalamaktan memnuniyet duyduğu belirtilen açıklamada, AB'nin seçim sürecini tarafsız şekilde takip edeceği ve iki tarafın da sürecin, "Şeffaf ve güvenilir" olmasını arzuladığı vurgulandı.

Cahterihe Ashton bugün geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Mısır Dışişleri Bakanı Nebil Fehmi ve Arap Birliği Genel Sekretri Nebil el-Arabi ile Kahire'de bir araya gelmişti. - Mısır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AB Yüksek Temsilcisi Ashton Mısır'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement