Abalı Kayak Merkezi Sezonu Açtı - Son Dakika
Spor

Abalı Kayak Merkezi Sezonu Açtı

Abalı Kayak Merkezi Sezonu Açtı

Yaşanan iki büyük depremin arından çoğunlukla çadır konteynırlarda yaşam mücadelesi veren Vanlı depremzedelerin bazıları, kötü psikolojilerini üzerinden atmak için Gevaş Abalı Kayak Merkezi'ni tercih ediyorlar.

22.01.2012 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaşanan iki büyük depremin arından çoğunlukla çadır konteynırlarda yaşam mücadelesi veren Vanlı depremzedelerin bazıları, kötü psikolojilerini üzerinden atmak için Gevaş Abalı Kayak Merkezi'ni tercih ediyorlar.

Kar kalınlığının 80 santimetreye ulaştığı Gevaş Abalı Kayak Merkezi'ne depremzedeler akın etti. Çocuklarıyla birlikte kayak merkezine gelen aileleri burada gün boyu gönüllerince eğlendiler. Kadın ve erkeklerin kayak, çocukların ise kızak kaydığı kayak merkezi renkli görüntülere sahne oldu. Depremden sonra ilk kez eğlendiklerini belirten aileler, özellikle çocuklar eğlendirmek için geldiklerini söylediler. İlk kez kayak kayan çocuklar ise oldukça mutlu olduklarını ifade ettiler.

"ABALI KÖTÜ PSİKOLOJİYİ ATMA MERKEZİ OLACAK"

Kayak merkezi hakkında gazetecilere bilgiler veren Gevaş Kaymakamı Yusuf Güni, buranın önemli bir konuma sahip olduğunu belirtti. Kayak merkezinin depremden sonra psikoloji tedavisinde en önemli merkezi haline geleceğini vurgulayan Kaymakam Güni, "Bu bölge önemli bir deprem yaşadı. Ama ilimiz normalleşme süresine girdi. Abalı Kayak Merkezi normalleşme süresince önemli bir yere sahip olacak.

Burası ilin normalleşmesinde en önemli yere sahip" dedi.

"DEPREMZEDELERİ KAYAK MERKEZİNE GETİRECEĞİZ"

Çadırlarda kalan depremzedeler için özel etkinlikler planlandığını belirten Güni, "Depremle birlikte çadırlarda yaşayan kadınlar ve özellikle çocukları buraya getireceğiz. Onların üzerindeki kötü psikolojilerini atmak için burası çok önemli bir sosyal mekandır. Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor. Çünkü kayak yapan hiçbir şey düşünmüyor. Kısada olsa üzerindeki stresi atıyor. Depremden sonra kayak merkezine olan talep arttı. Deprem burayı etkilemedi, etkileyemez de. Aksine buraya olan talep daha da

arttı. Şu ana kadar kar yoktu, ama dün itibariyle yağdı. Van kötü bir süreç yaşadı. İnsanların nefes alması için burası çok uygun bir yer. Bu nedenle tüm Vanlıları ve kayak severleri buraya bekliyoruz" şeklinde konuştu. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Abalı Kayak Merkezi Sezonu Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement