Abana Sabahat-Mesut Yılmaz Meslek Yüksek Okulu Akademik Yıl Açılışı - Son Dakika
Yerel

Abana Sabahat-Mesut Yılmaz Meslek Yüksek Okulu Akademik Yıl Açılışı

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Rektörü Prf. Dr. Seyit Aydın, " Hayatta hep başarıyı hedefleyin, bunun için çalışın bir eksiğinizi bırakmayın.

08.10.2015 20:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Rektörü Prf. Dr. Seyit Aydın, " Hayatta hep başarıyı hedefleyin, bunun için çalışın bir eksiğinizi bırakmayın. İdeallerinizi yüksek tutun, yaptığınız işin en iyisini yapın" dedi.

Aydın, Abana Sabahat- Mesut Yılmaz Meslek Yüksek Okulu'nun akademik yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada, öğrencilerin mensubu ve mezunu olmaktan gurur duyacağı bir üniversitede eğitim gördüğünü dile getirdi.

Okulun konferans salonunda düzenlenen törende Aydın, yeni akademik yılda öğrencilere başarılar dileyerek "Sevgili gençler, üniversitemizin ailesine katılarak Kastamonu'ya geldiniz. Belirli bir eğitim döneminizi burada tamamlayacaksınız. Hayatta hep başarıyı hedefleyin, bunun için çalışın bir eksiğinizi bırakmayın. İdeallerinizi yüksek tutun, yaptığınız işin en iyisini yapın. Mensubu ve mezunu olmaktan gurur duyacağınız bir üniversitenin mensubusunuz, mezunu olacaksınız. İnşallah, o gururla hayatınız hep güzel, parlak olsun" ifadelerini kullandı.

Aydın, (KÜ) meslek yüksek okulu mezunlarının lisans tamamlama sınavlarında Türkiye birincisi olduğuna işaret ederek, Abana (MYO) öğrencilerinin de bu başarıyı yakalaması gerektiğini kaydetti.

Gazi Üniversitesinden emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Arslan da akademik yılın ilk açılış dersinde 'hoşgörü'nün önemine işaret ederek, insanların hayatları boyunca öğrenme arzusuyla yaşamaları gerektiğini vurguladı.

Arslan, öğrencilere başarı değil, emek odaklı olmalarını tavsiye ederek, "KÜ'nün en iyisi olmak yetmez, Türkiye'nin en iyisi olmak da kesmez, dünyanın en iyisi olmalısınız. Artık dünya liginde oynuyoruz, her ülkeye komşuyuz, sosyal medyada da komşuyuz. Her şeyi günümüze göre planlamalıyız" ifadelerini kullandı.

Abana Kaymakamı İsa Karaaslan ise, üniversitelerin toplumda bilgiyi üreten ve çoğaltan kurumlar olduğunu belirterek, öğrenmenin hayat boyunca devam etmesi gerektiğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından (KÜ) Rektörü Prof. Dr. Aydın, Prof. Dr. Arslan'a plaket takdim etti.

Törene, Bozkurt Kaymakamı Murat Gökoğlu, Abana Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Erdal Aksu, Abana Belediye Başkanı Rıdvan Oyar, Bozkurt Belediye Başkanı Bozkurt Ekeş, Abana Emniyet Amiri Ferhat Gül, kurum müdürleri, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Abana Sabahat-Mesut Yılmaz Meslek Yüksek Okulu Akademik Yıl Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement