Abb Malatya Şubesinin 9. Kuruluş Yılı - Son Dakika
Yerel

Abb Malatya Şubesinin 9. Kuruluş Yılı

Çalışmalarıyla kente katkı sağlayanlara plaket verildi.

16.03.2014 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Basın Birliği (ABB) Derneği Malatya Şubesinin 9. kuruluş yılı, düzenlenen programla kutlandı.

Malatya Öğretmenevi'ndeki etkinliğe katılan GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, "Bir kentin, ülkenin ve memleketin gelişmesi ve kalkınmasının önündeki en büyük lokomotif, basındır. Gazeteci arkadaşlarımıza büyük sorumluluk düşüyor. Cesur yürekli gazetecilere, eli sağlam, sıkı kalem tutan, yürekli gazetecilere ihtiyacımız var. Toplumun da böyle gazetecilere sahip çıkması, desteklemesi lazım. Gazetecisi cesur, yürekli olan kentlerin gelişmesi ve kalkınması da hızlı olur" diye konuştu.

ABB Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ da katılımcılarla bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Şubenin çalışmaları hakkında bilgi veren Dağ, "Şubemizi 2006 yılında mesleğe gönül veren arkadaşlarla kurduk. Geçen zaman içerisinde zor şartlarda mesleğini icra eden meslektaşlarımıza yönelik mesleki eğitim çalışmalarının yanı sıra derneğimizin bünyesinde birçok sosyal etkinlik düzenledik. Yine sizlerle bugün, bu çatı altında kuruluşumuzun 9. yılını kutlamanın gururunu yaşıyoruz" dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk ise basının önemini vurgulayarak, ABB Derneği Malatya Şubesinin 9. kuruluş yılını kutladı.

Konuşmaların ardından, Malatya Halk Eğitim Merkezi Türk Halk Müziği Grubu konser verdi. Sanatçı Aydın Aydın'ın da sahne aldığı programda, aralarında Malatya Valisi Vasip Şahin, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Anadolu Ajansı Malatya muhabiri Yeter Erdine, İHA Malatya muhabiri Ferdi Durdu ve Anadolu'da Vuslat Televizyonu Genel Müdürü Birol Cengiz'in de bulunduğu bazı kişilere, çalışmalarıyla kente sundukları katkılar dolayısıyla plaket verildi.

Vali Şahin'in plaketini Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Halil Kılıç, Çakır'ın plaketini de Belediye Basın Yayın Müdürü Hayati Tokmak aldı.

Programa, bazı belediye başkanları, kurum ve kuruluşların müdürleri ve basın mensupları katıldı. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Abb Malatya Şubesinin 9. Kuruluş Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement