ABD Adalet Bakanı İfade Verdi - Son Dakika
Güncel

ABD Adalet Bakanı İfade Verdi

ABD Adalet Bakanı İfade Verdi

ABD Adalet Bakan Jeff Sessions Rusya'nın geçen yıl yapılan Amerikan başkanlık seçimlerine müdahalesini araştıran Senato İstihbarat Komisyonu'na ifade verdi.

14.06.2017 09:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Adalet Bakan Jeff Sessions Rusya'nın geçen yıl yapılan Amerikan başkanlık seçimlerine müdahalesini araştıran Senato İstihbarat Komisyonu'na ifade verdi.

Sessions, ABD Başkanı Donald Trump'ın seçim kampanyası srasında Rus yetkililer ile herhangi bir gizli anlaşmaya giriştiği ya da böyle bir anlaşmadan haberi olduğu yönündeki suçlamaları iğrenç ve korkunç bir yalan olarak niteledi.

Oturum sırasında Rusya'yla bağlantılar, eski FBI Başkanı James Comey'nin kovulması ve Başkan Donald Trump ile yaptığı görüşmelere ilişkin soruları da yanıtlayan Sessions,  Rusya'nın Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak ile daha önceden açıklanmayan bir görüşmesi ya da Rus yetkililerle Amerikan seçimleri hakkında temaslarının olduğu iddialarını sert biçimde reddetti. Sessions, '35 yıldır onurla hizmet ettiğim bu ülkeme zarar vermek ve demokratik sürecimizin bütünlüğünü bozmak için Rus yönetimi ile herhangi bir gizli anlaşmaya dahil olduğum ya da bundan haberimin olduğu iddiası iğrenç ve korkunç bir yalan' diye konuştu.

Sessions, Rus Büyükelçi Sergey Kislyak ile iki kez görüştüğünü, Ancak ABD medyasının aktardığı gibi, Rus Büyükelçi ile dönemin Başkan adayı Donald Trump için Mayflower Oteli'nde 27 Nisan 2017'de düzenlenen bir etkinlikte görüşüp görüşmediğini anımsamadığını söyledi.

Sessions, Trump'ın seçim kampanyasında görev almış olmasının gerektirdiği koşullar nedeniyle Adalet Bakanlığı'nın Rusya soruşturmasından ismini çektiğini vurgulayarak, Rusya soruşturması hakkında hiç bir zaman bir bilgisi ya da rolünün olmadığını vurguladı ve 'Soruşturmadan çekildim ama bu aşağılık ve yanlış suçlamalara karşı onurumu savunmaktan çekilmedim' dedi.

Sessions, Cumhuriyetçi senatör Marco Rubio'nun, Trump'ın Beyaz Saray'daki görüşmeleri kaydettiğine ilişkin bir bilgisinin olup olmadığını sorusuna da  'Bilmiyorum' karşılığını verdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------

Jeff Sessions'ın ifade vermesi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ABD Adalet Bakanı İfade Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement