ABD Basını: Türkiye, Havalimanı Saldırısından Sonra Vahidov'u da Tutukladı - Son Dakika
Dünya

ABD Basını: Türkiye, Havalimanı Saldırısından Sonra Vahidov'u da Tutukladı

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısının ardından tutuklanan 30 kişi arasında Tataristan asıllı Ayrat Vahidov'un da bulunduğu ortaya çıktı. Vahidov, Rus istihbaratının hedefinde.

06.07.2016 10:37  Güncelleme: 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki kanlı terör saldırısının ardından tutuklanan 30 kişi arasında Tataristan asıllı Ayrat Vahidov da var. Vahidov, ABD ve Rusya'nın yakından tanıdığı bir isim.

AFGANİSTAN'DA YAKALANDI, 2 YIL GUANTAMANO'DA KALDI

Türkiye'de yaşayan Kuzey Kafkasyalı bir kaynak yaptığı açıklamada, Türkiye'nin saldırının ardından tutukladığı 30 kişi içinde, 2001'de ABD tarafından Afganistan'da yakalandıktan sonra iki yıl Küba'daki Guantanamo Cezaevi'nde tutulan Vahidov'un da olduğunu belirtti.

RUSYA TARAFINDAN SERBEST BIRAKILDI

O dönem Afganistan'daki Taliban militanlarıyla birlikte gözaltına alınan 39 yaşındaki Vahidov, Guantanamo'da iki yıl geçirdikten sonra ABD hükümeti tarafından 2004'te Rusya'ya teslim edilmişti.

Kısa süre sonra da terör faaliyetlerinde bulunduğuna dair hakkında yeterli delil bulunmadığına hükmeden Rus mahkemesi tarafından serbest bırakılmıştı.


ORTADOĞU ÜLKELERİNE SIĞINDI

2005'te ise Rusya Federal Güvenlik Servisi'ne bağlı özel harekat güçlerince gözaltına alındıktan sonra, iki ay hapis yatıp salıverilmişti.

Hakkında herhangi bir suçlamada bulunulmayan Vahidov, serbest kaldıktan sonra Rusya'dan ayrılarak Ortadoğu ülkelerine sığınmıştı.

İSTANBUL'DA OTURDUĞU BİLİNİYOR

Rus istihbaratı, Vahidov'u Suriye ve Irak'ta terör örgütleriyle beraber savaşmakla ve IŞİD dahil bazı terör örgütlerine militan kazandırmakla suçluyor. Ruslara göre Vakhitov aynı zamanda bu örgütler için bağış da topluyor.

Voice of America'ya konuşan kaynaklar, Vahidov'un son yıllarda İstanbul'da oturduğunu ancak sık sık seyahat ettiğini belirtti.

ABD Basını: Türkiye, Havalimanı Saldırısından Sonra Vahidov\'u da Tutukladı
Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya ABD Basını: Türkiye, Havalimanı Saldırısından Sonra Vahidov'u da Tutukladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • çakallar tayfası: kendi kafalarına göre suriyelilere kimlik vereceklermiş önce referanduma git kardeşim halk kabu ediyormu etmiyormu bizim adımıza nasıl kararalıyorsun sonra çıkar bu olayların sorumlusunu aramaya 4 1 Yanıtla suleyman: helal sana kardesım cok dogru soyluyorsun ama nerde sızın gıbı dusnen ınsanlar bu gısıle sonumuız hayır deyıldır dewmedı demeyın 0 1
  • okan: erdoganın gıdısatı ıyı degıldır halk artık buna bır son vermesı lazım refarundumlara gıtmesı lazım bu adam kaldıkca turkye cıkmazlara gırecek 0 4 Yanıtla Bozguncu bakara ayeti seni anlatiyor: Hashassssssss... kelime oyuncusu seni.. hocandan karşımizda kelime oyunları yapardı zamaninda 1 0
  • hafizenur özpeker.: rusya akdeniz üzerindeki emelinden asla vazgeçmiyor.orta asya ülkelerindeki ajan yetişmiş eleman vb kullanrak akdenize inmek istiyor.suriye rusya için bir bahane asla rusyaya güvenilmemeli.iran durumu idare ediyor.bir türkiye tarafında bir rusya bir abd 1 0 Yanıtla

Advertisement