ABD Başkanı Trump Paris'te - Son Dakika
Güncel

ABD Başkanı Trump Paris'te

Fransa'nın başkenti Paris'te ABD Başkanı Donald Trump ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un birlikte izlediği "14 Temmuz Ulusal Gün" askeri geçit töreni düzenlendi.

14.07.2017 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa'nın başkenti Paris'te ABD Başkanı Donald Trump ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un birlikte izlediği "14 Temmuz Ulusal Gün" askeri geçit töreni düzenlendi.

Paris'in sembollerinden Champs-Elysees caddesinde yapılan törende, ABD'nin Birinci Dünya Savaşı'na girmesinin 100. yılını anmak için Amerikan askerleri Fransız askerler ile beraber yürüdü.

Törende, F16 uçakları gösteri yaparken, Birinci Dünya Savaşı sırasında kullanılan bazı tank ve silahlar sergilendi.

Geçit töreninden sonra konuşma yapan Macron, "İmdadımıza yetişen güvenilir müttefikler ve dostlarımız var. Donald Trump ve eşinin burada olması dostluğun işaretidir. ABD'ye 100 yıl önce yaptıkları seçimden dolayı teşekkür etmek istiyorum." dedi.

Bu arada törende, geçen yıl 14 Temmuz Ulusal Gün kutlamalarında Nice kentindeki saldırıda hayatını kaybeden 86 kişi anıldı.

Trump, tören sonrası ABD'ye dönmek üzere Orly Havalimanı'na hareket etti.

Geçit töreni sırasında 11 bin polis ve jandarma görev yaptı. Güvenlik önlemleri çerçevesinde meydana açılan sokak ve caddelere zırhlı araçlar konuşlandırılırken, meydanın etrafındaki metro istasyonları kapatıldı ve araçların meydan civarına park etmesi yasaklandı.

Paris'te 13 Kasım 2015'te düzenlenen ve 130 kişinin ölümüne yol açan terör saldırılarının ardından Fransa'da olağanüstü hal ilan edilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD Başkanı Trump Paris'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement