ABD Büyükelçisi'nden "İki Devletli Çözüm" Çağrısı - Son Dakika
Güncel

ABD Büyükelçisi'nden "İki Devletli Çözüm" Çağrısı

ABD'nin Tel Aviv Büyükelçisi Daniel Shapiro, İsrail'de kurulması beklenen yeni hükümetin iki devletli çözüme riayet etmesini beklediklerini belirtti.

29.04.2015 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'nin Tel Aviv Büyükelçisi Daniel Shapiro, İsrail'de kurulması beklenen yeni hükümetin iki devletli çözüme riayet etmesini beklediklerini belirtti.

İsrail ordu radyosuna yaptığı açıklamada Shapiro, yeni kurulacak hükümetin programında "iki devletli çözüm" dosyasının da olması gerektiğini ifade ederek, "İsrail, iki devletli çözüme riayet ederse biz de bu yönde ilerlemek için birlikte en iyi yolları konuşabiliriz" dedi.

Filistin ve İsrail arasındaki barış görüşmelerine de değinen Shapiro, Ortadoğu'da son yıllarda yaşanan gelişmeler sebebiyle doğrudan müzakerelerden söz etmenin mümkün olmadığını söyledi.

Barış müzakerelerinde tüm alternatiflerin değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Shapiro, ülkesinin başta Mısır ve Ürdün olmak üzere müttefikleriyle müzakereler konusunu masaya yatıracağını aktardı.

Shapiro, ülkesinin BM Güvenlik Konseyi'ne sunulacak, "İsrail'e, meşruiyetine ve kendini savunma hakkına" dokunan hiçbir projeyi desteklemeyeceğini de yineledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD Büyükelçisi'nden 'İki Devletli Çözüm' Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement