ABD Büyükelçisi Ricciardone, Çocuklarla Basketbol Oynadı - Son Dakika
Spor

ABD Büyükelçisi Ricciardone, Çocuklarla Basketbol Oynadı

Türkiye Basketbol Federasyonunca İnönü Üniversitesinde düzenlenen "12 Dev Adam Okulları Uluslararası Basketbol Eğitim Kampı"nı ziyaret eden Ricciardone, kampa katılan çocuklarla basketbol maçı yaptı Ricciardone: "Her sene bu kamplara destek olmaya devam ediyoruz"

21.08.2013 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Türkiye Basketbol Federasyonunca (TBF) İnönü Üniversitesinde (İÜ) düzenlenen "12 Dev Adam Okulları Uluslararası Basketbol Eğitim Kampı"nı ziyaret etti, çocuklarla basketbol oynadı.

İÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Konferans Salonu'nda kamp yetkililerince düzenlenen basın toplantısında konuşan Ricciardone, iki kızı olduğunu belirterek, "Kızlarım basketbolcu. Voleybol da oynuyorlar, sporu çok seviyorlar. Spor, eğitimin önemli bir parçası. Türkiye Basketbol Federasyonuna böyle güzel bir organizasyonu yaptığı için teşekkür ederim" dedi.

ABD Büyükelçiliği olarak böyle bir eğitim, kültür ve spor değişim programının çok önemli olduğunu düşündüklerini ifade eden Ricciardone, şunları kaydetti:

"Amerikalıları ve Türkleri bir araya getirmek çok önemli. Uluslararası programların sadece hükümetler arasında değil, halklar arasında olduğunu sanıyoruz. O esastır. Onun için böyle bir programı çok önemsiyoruz. Aynı zamanda çok eğlenceli bir şey. Aramızda güzel bir dostluk, yakınlaşma var. Türkiye'nin dört tarafından gelen öğrenciler ve antrenörler var. Her sene bu kamplara destek olmaya devam ediyoruz. Beraber çok kalıcı dostluklar oluşturuyoruz."

Turam: "Altyapı çalışmalarına büyük önem veriyoruz"

TBF Dış İlişkiler Direktörü Emir Turam ise yaklaşık 190 basketbolcu çocuk ve 40 antrenörle Malatya'da bulunmaktan son derece mutlu olduğunu söyledi.

Türkiye'nin basketbolda dünya sıralamasında 7. olduğunu belirten Turam, "Voleybolun 30'larda, futbolun 50'lerde olduğu bir ortamda bu, önemli bir başarı. Bir de kadın sporcularımız var. İki yıl önce Avrupa ikincisi oldular. Bu yaz yine madalya aldılar, Avrupa 3'üncüsü oldular. Araya ilk defa katıldıkları olimpiyatta bir 5'incilik sıkıştırdılar. Ümit kadınlarımız daha geçen ay Samsun'da Avrupa'nın bronz madalyasını aldı. İspanya'nın 140 bin kayıtlı kadın sporcusu varken, Fransa'nın 190 bin kayıtlı lisanslı kadın basketbolcusu varken, çocuklar dahil bizim sadece 10 bin lisanslı kadın basketbolcuyla bu sonuçları almamız aslında mucize gibi bir şey" diye konuştu.

Altyapıdaki genç basketbolcu sayısını artırmak gerektiğini vurgulayan Turam, "Eğer bunu yapabilir, 10 bin değil 100 bin kayıtlı kadın oyuncu içinden milli takımımızı seçebilir hale gelebilirsek kim bilir neler yapabiliriz. Onun için sahne ışıklarını üstyapıdaki yıldızlardan biraz kaydırıp altyapıya daha fazla çevirmek, ilgi göstermek gerekiyor. O heyecanı hissetmek gerekiyor. Biz de bunun için buradayız. Türkiye Basketbol Federasyonu olarak altyapı çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Bizimle bu heyecanı paylaşıp çocuklarımıza yaptığımız yatırıma destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz" ifadesini kullandı.

Turam, Francis Ricciardone'ye teşekükkür ederek, "Bu kampa verdiği destekle Amerika'nın değerli koçlarını Malatya'ya kadar getirip çocuklarımıza eğitim veriyoruz" dedi.

TBF Altyapı Faaliyetleri Direktörü Şenbayrak

TBF Altyapı Faaliyetleri Direktörü Samer Şenbayrak da 2002 yılında başladıkları faaliyetler kapsamında, 11 yılda yaklaşık 50 bin çocuğu basketbolla buluşturduklarını söyledi.

Kendi illerinde eğitim alan basketbolcu çocukları her yıl Amerika'dan getirdikleri antrenörlerle bir hafta eğittiklerini kaydeden Şenbayrak, bu sene de bu kampı İnönü Üniversitesi yerleşkesindeki spor salonlarında gerçekleştirdiklerini belirtti.

Şenbayrak, çocukların bu eğitimde kendilerini geliştirme şansı bulacağını ifade ederek, Edirne'den Ardahan'a, Samsun'dan Mersin'e çok çeşitli coğrafyalardan, farklı kültürlerden sporcuları bu kampta aynı amaç için bir araya getirdiklerini kaydetti.

Şenbayrak, şöyle konuştu:

"Tamamen dostluğun, kardeşliğin ve sporun birleştiriciliğinin bir arada olduğu çok güzel bir çalışma örneği sergiliyoruz. Sporcularımızın heyecanına ortak olmak gerçekten çok önemli. Sporcularımız yurtlarda kalıyorlar. Türkiye mozaiğinde onların kaynaşmasını sağlıyoruz. Farklı şehirlerden 42 antrenörümüz burada 6 gün boyunca basketbolun güzelliğini, birleştiriciliğini, uygulamalarını geliştirebilmek için bir arada olacaklar."

ABD'li antrenör Chris Dial da bu kamplar için 5 yıldır Türkiye'ye geldiğini belirtti. Kamp için Türkiye'ye tekrar gelmekten mutlu olduğunu ifade eden Dial, "Amerika Büyükelçiliğinin bu kamplara destek verdiğini öğrenince çok mutlu olduk. İlham verici bir şey" dedi.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik de böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmalarının önemli olduğunu belirtti.

Ricciardone ve beraberindekiler, basın toplantısının ardından spor salonuna geçti. Ricciardone, burada çocuklarla basketbol oynadı.

4'ü ABD'li 44 antrenörün gözetiminde gerçekleşen kampa, 190 çocuğun katıldığı belirtildi. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Spor ABD Büyükelçisi Ricciardone, Çocuklarla Basketbol Oynadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement