ABD'de Başkan Adayından Halep Gafı! - Son Dakika
Dünya

ABD'de Başkan Adayından Halep Gafı!

ABD'deki başkanlık seçiminde yarışan Özgürlükçü Parti adayı Gary Johnson, Suriye'nin Halep kentindeki durumla ilgili soruya "Halep nedir? karşılığını verince eleştirilerin hedefi oldu.

09.09.2016 00:32  Güncelleme: 08:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'deki başkanlık seçiminde yarışan Özgürlükçü Parti adayı Gary Johnson, MSNBC televizyonunda katıldığı programda, başkanlık yarışında politikalarına ilişkin soruları yanıtladı.

Sunucunun dış politikaya geçip "başkan seçilirse Halep'teki mülteci sorununa nasıl bakacağına" yönelik sorusuna Johnson, "Halep nedir?" diyerek karşılık verdi.

HALEP'İ BİLMİYORMUŞ

Sunucunun "Ciddi misiniz?" ifadesini kullanması üzerine Gary Johnson, Halep kentini bilmediğini söyledi. Johnson, programdaki yorumculardan birinin Halep'in Suriye'deki mülteci krizinin merkezi konumunda bir kent olduğunu açıklaması üzerine "Tamam, anladım." dedi ve ABD'nin Suriye'deki durumun iyileştirilmesi için Rusya ile ortak çalışması gerektiğini belirtti.

Eski New Mexico Valisi Johnson, programdan sonra gelen eleştiriler üzerine açıklama yapmak zorunda kaldı. "Kendisinin de insan olduğunu" vurgulayan Johnson, Suriye krizinin dinamiklerini anladığını, bu konuda her gün konuştuğunu dile getirdi.

BİR ŞEYİN KISALTMASI OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜŞ

Johnson, "Ancak 'Peki ya Halep?' şeklinde bir anda soru gelince bunun Suriye'deki çatışma değil, bir şeyin kısaltması olduğunu düşündüm. Boşluğuma geldi. Böyle şeyler olur." değerlendirmesinde bulundu.

Gary Johnson ve başkan yardımcısı adayı olarak seçtiği eski Massachusetts Valisi Bill Weld, Demokrat Parti adayı Hillary Clinton ve Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump'a oy vermek istemeyenler için alternatif olduklarına yönelik kampanya yürütüyor. Johnson'a yönelik desteğin şu anda yüzde 10'un altında seyrettiği belirtiliyor.

İkisi de eski Cumhuriyetçi vali olan Johnson ve Weld, siyaseten liberal, mali olarak muhafazakar politikaları savunuyor. Özgürlükçü (Libertarian) Parti, genel olarak serbest ticaret yanlısı olarak görülüyor ancak dış politikada ilgilisizlik ve içe kapanmaya yönelik politikaları savunmakla eleştiriliyor. Özgürlükçü Parti, devletin asgari seviyede kalmasını, birçok konuda özel girişimin pay sahibi olmasını istiyor.

Gary Johnson, 2012'de de partinin adayı olarak başkanlık yarışına katılmış, yüzde 1 oy alabilmişti.

ABD\'de Başkan Adayından Halep Gafı!
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya ABD'de Başkan Adayından Halep Gafı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çanakkale'de Alabora Olan Bottaki Göçmenleri Arama Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor
    12:31 Çanakkale'de Alabora Olan Bottaki Göçmenleri Arama Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor

    Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında 15 Mart'ta alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları 15'inci gününde denizden, havadan ve karadan devam ediyor. Şu ana kadar 4 göçmen sağ kurtarılırken, 23 göçmenin cansız bedenine ulaşıldı. Çalışmalar Sahil Güvenlik, AFAD, Polis, Jandarma ve Sağlık teşkilatları iş birliğinde yürütülüyor.

  • İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonucu 71 Filistinli daha hayatını kaybetti
    12:01 İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonucu 71 Filistinli daha hayatını kaybetti

    İsrail'in son 24 saatte Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 71 Filistinlinin daha hayatını kaybetmesi ile 7 Ekim'den bu yana toplam can kaybı 32 bin 623'e yükseldi. İsrail'in saldırılarına öldürülen gazeteci sayısı ise 137 oldu.

  • İsrail, Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya geçişini kısıtlıyor
    11:57 İsrail, Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya geçişini kısıtlıyor

    İsrail, ramazan ayının üçüncü cumasında da Batı Şeria'daki Filistinlilerin Mescid-i Aksa'da namaz kılmak için Kudüs'e geçişinde kısıtlamalarını uygularken, çok sayıda kişinin geçişine izin vermedi. İsrail güçleri, kontrol noktalarında kimlik kontrolü yaparak geçmek isteyen Filistinlilere engel oldu. Özel izinleri olan bazı Filistinlilerin de Kudüs'e girişi engellendi. İsrail'in bu kısıtlamaları, Filistinlilerin Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya ulaşmasını engellemek için yapıldığı düşünülüyor.


Advertisement