ABD'deki başkanlık seçiminde Müslüman seçmenlerin tercihi Biden oldu - Son Dakika
Dünya

ABD'deki başkanlık seçiminde Müslüman seçmenlerin tercihi Biden oldu

Amerika-İslam İlişkileri Konseyi'nin yayımladığı "2020 Müslüman Seçmen Başkanlık Seçimi Çıkış Anketi" başlıklı çalışmaya göre, ABD'de yaşayan Müslüman seçmenlerin yüzde 69'u Demokrat Parti'nin adayı Joe Biden'ı destekledi.

05.11.2020 19:39  Güncelleme: 20:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'de yaşayan Müslüman seçmenlerin yüzde 69'nun, 3 Kasım başkanlık seçiminde Demokrat başkan adayı Joe Biden'a destek verdiği açıklandı.

Sivil haklar konusunda faaliyet gösteren ülkenin en geniş Müslüman sivil toplum organizasyonlarından Amerika-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR), "2020 Müslüman Seçmen Başkanlık Seçimi Çıkış Anketi" başlıklı bir çalışma yayımladı.
Buna göre, 59. başkanlık seçimlerinde bir milyondan fazla Müslüman seçmenin oy kullanırken, bu oyların yüzde 69'u Biden'a, yüzde 17'si de Cumhuriyetçi aday Donald Trump'a gitti.

TRUMP OYUNU ARTIRDI

Çalışmada, 2016 seçimlerinde Müslüman seçmenlerden yüzde 13 oy alan Trump'ın bu seçimlerde oyunu yüzde 4 artırdığının altı çizildi.

CAIR Başkanı Nihad Awad, Müslüman toplumu içinde seçimlere katılımın bu yıl yüzde 84 oranında olduğunu dile getirerek, "Amerikan Müslüman toplumunun, ülkedeki yerel, eyalet ve ulusal seçimlerin sonuçlarını etkileme konusunda kayda değer bir yeri olduğu kabul edildi." tespitini paylaştı.

YAHUDİ SEÇMENİN YÜZDE 63'Ü BİDEN'I DESTEKLEDİ

ABD'de yaklaşık 3 milyon 450 bin Müslüman'ın yaşadığı, ülke nüfusuna oranla bu sayı yüzde 1,1 gibi küçük bir orana denk gelse bile çoğunun "salıncak eyalet" denilen bölgelerde yerleşik olması nedeniyle oylarının etkili olduğu belirtiliyor.
Yahudi seçmenin yüzde 63'ü Biden'ı destekledi.

Öte yandan, İsrail Demokrasi Enstitüsünce gerçekleştirilen ankette de ABD'deki diğer azınlık grubu Yahudi seçmenin sandıktaki tercihi soruldu.

BİDEN İKTİDARA GELİRSE ABD-İSRAİL İLİŞKİLERİ ZAYIFLAYABİLİR

Anket sonuçlarına göre, Yahudi seçmenin yüzde 63'ü Biden'a, yüzde 17 oranında da Trump'a oy verdi. Ankete ilişkin bilgilendirmede, Amerikalı Yahudilerin yüzde 42'sinin, Biden'ın iktidara gelmesi durumunda ABD-İsrail ilişkilerinin zayıflayacağını düşündüğüne de işaret edildi.

ABD\'deki başkanlık seçiminde Müslüman seçmenlerin tercihi Biden oldu
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya ABD'deki başkanlık seçiminde Müslüman seçmenlerin tercihi Biden oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement