ABD'de Bir Galerinin Dolabından 16. Yüzyıla Ait Başyapıt Çıktı - Son Dakika
Güncel

ABD'de Bir Galerinin Dolabından 16. Yüzyıla Ait Başyapıt Çıktı

DES MOINES/ ABD'nin Iowa eyaletinde 2016'da bir sanat galerisinin deposundaki kullanılmayan eşya dolabında bulunan tablonun Hollandalı ressam Otto Van Veen'e ait olduğu anlaşıldı.

03.04.2018 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DES MOINES/ ABD'nin Iowa eyaletinde 2016'da bir sanat galerisinin deposundaki kullanılmayan eşya dolabında bulunan tablonun Hollandalı ressam Otto Van Veen'e ait olduğu anlaşıldı.

CNN'de yer alan habere göre, Des Moines kentindeki Hoyt Sherman Place galerisinin yöneticisi Robert Warren, 2016'da kullanılmayan eşyaların arasında buldukları ağaç üzerine yapılmış yağlı boya tablonun arkasındaki müzayede etiketinden yola çıkarak yaptıkları araştırmada, tablonun 16. yüzyılda yaşamış Van Veen'in kayıp eseri "Apollo ve Venüs" olduğunun ortaya çıktığını söyledi.

Warren, tablonun 19. yüzyılın sonunda Nason Collins adlı bir Amerikalı tarafından sergilenmek üzere New York'taki Metropolitan Sanat Müzesi'ne verildiğini, 1900'lü yılların başında ailesiyle Iowa'ya taşınan Collins'in tabloyu müzeden alarak yanında götürdüğünü ifade etti.

Tablonun yıllar sora Collins'in kızı tarafından, önceden Hoyt Sherman Place'in yerinde bulunan Des Moines Kadınlar Kulübü galerisine bağışlandığı kaydedildi.

Warren, nü tablonun o yıllarda muhafazakar Iowa halkının zevkine uygun olmadığı için yıllarca sergilenmeden bir köşede bırakılmış olabileceğine işaret etti.

Galeri, rutubet hasarı olan resmi restore ettirdikten sonra geçen ay düzenlediği özel bir sergiyle yeniden sanatseverlerin beğenisine sundu.

Roma mitolojisinde sanatın ve bilginin tanrısı olan Apollo'yu elindeki lirle bir tuvalin önünde resim yapan aşk tanrıçası Venüs'e bir şeyler anlatırken gösteren tabloda Venüs'ün küçük oğlu Cupid de elinde yayıyla annesinin yayında duruyor.

Uzmanlar, Van Veen'in piyasadaki mevcut eserlerinin değerinden hareketle, tablonun değerinin 4 ila 11 milyon dolar olacağı tahmin ediliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'de Bir Galerinin Dolabından 16. Yüzyıla Ait Başyapıt Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement