ABD'de Dünya Başörtüsü Günü dolayısıyla çevrim içi konferanslar düzenlendi - Son Dakika
Güncel

ABD'de Dünya Başörtüsü Günü dolayısıyla çevrim içi konferanslar düzenlendi

ABD\'de Dünya Başörtüsü Günü dolayısıyla çevrim içi konferanslar düzenlendi

NEW ABD'de Dünya Başörtüsü Günü dolayısıyla çevrim içi konferanslar yapıldı.

01.02.2023 21:44  Güncelleme: 21:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NEW ABD'de Dünya Başörtüsü Günü dolayısıyla çevrim içi konferanslar yapıldı.

1 Şubat Dünya Başörtüsü Günü dolayısıyla worldhijabday.com sitesi tarafından farklı ülkelerden katılımcılarla konferans serisi düzenlendi.

Dünya Başörtüsü Günü organizasyonunun kurucu başkanı Nazma Khan, açılış konuşmasında, "İnanıyoruz ki başörtüsü, bir bez parçasından ziyade direncin, kuvvetin ve güzelin sembolüdür. Başörtüsüne destek ile ön yargıyı, bağnazlığı kırarak daha katılımcı bir dünya inşa edebiliriz." şeklinde konuştu.

Khan, Dünya Başörtüsü Günü organizasyonunun, kuruluşundan bu yana dünyanın dört bir yanından aldığı destekle büyüdüğünü belirterek, "Dünyada anlayış, saygı ve birlikte yaşama konusundaki rolümüz için çalışmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Başörtüsüyle ilgili değişik oturumların yapıldığı konferans serisi, sosyal medya platformları üzerinden canlı yayınlandı.

Dünya Başörtüsü Günü

ABD'de yaşayan Bangladeş kökenli Nazma Khan, başörtülü olmasından dolayı öğrenim hayatı ve günlük yaşamında karşılaştığı zorlukların ardından farkındalık oluşturmak adına 2013'te Dünya Başörtüsü Günü etkinliğini başlattı.

Khan'ın girişimiyle her 1 Şubat'ta düzenlenen Dünya Başörtüsü Günü etkinlikleri, başörtülü Müslüman kadınlar ile gayrimüslimler arasında hoşgörü ve anlayışı güçlendirmeyi amaçlıyor.

Dünya Başörtüsü Günü için dünya genelinde 45 ülkede 70'ten fazla gönüllü organizatör bulunuyor.

ABD'de New York şehri, Dünya Başörtüsü Günü'nü 10 yıl önce tanımaya başlayan ilk şehirlerden biri olarak yerini almış, geçen yıl 1 Şubat'ta Michigan eyaleti meclisi senatosunda yapılan oylamada 1 Şubat'ın Dünya Başörtüsü Günü olarak tanınması kararı alınmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'de Dünya Başörtüsü Günü dolayısıyla çevrim içi konferanslar düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement