ABD'de gündem, Trump'ın 'Nükleer futbol topu'nu Biden'a nasıl teslim edeceği - Son Dakika
Dünya

ABD'de gündem, Trump'ın 'Nükleer futbol topu'nu Biden'a nasıl teslim edeceği

Donald Trump'ın Joe Biden'ın yemin törenine katılmayacak olması, ABD'de bir ritüel olan ve eski başkanın yeni başkana verdiği "Nükleer futbol topu (nuclear football)" isimli çantanın nasıl teslim edileceği tartışmalarını da beraberinde getirdi. CNN'e konuşan uzmanlar çanta teslimatı için alternatif senaryoyu açıkladı.

20.01.2021 12:04  Güncelleme: 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'de başkanlık değişimleri sırasında, başkanların her an yanlarında taşıdıkları "nükleer kodlar" da el değiştiriyor. "Nükleer futbol topu (nuclear football)" olarak anılan ve bir askeri yetkili tarafından her an başkanın yanında taşınan çanta, görevini bırakan başkandan yeni başkana geçiyor. Yeni başkanın yemin töreninde, çanta iki ismin askeri personeli arasında el değiştiriyor.

TRUMP'IN "AYRI VEDA PARTİSİ" İŞLERİ KARIŞTIRDI

Ancak Donald Trump'ın, Joe Biden'ın yemin törenine katılmak yerine Florida'da kendisine veda partisi düzenleyecek olması, bu devir teslimi karmaşık hale getirdi.

ABD'de gündem, Trump'ın 'Nükleer futbol topu' isimli çantayı Biden'a nasıl teslim edeceği

TRUMP'TAKİ KODLAR ETKİSİZ HALE GELECEK VE YENİ KODLAR BIDEN'A VERİLECEK

CNN International'a konuşan konunun uzmanlarına göre, Trump'ın yanında, görevi resmen bırakmış olacağı 23:59:59 saatine dek içindeki kodların aktif olduğu bir "nükleer futbol topu" bulunacak. Bununla birlikte, Biden'a bu saatte teslim edilecek ikinci bir "nükleer futbol topu" bulunacak. Biden yemin eder etmez kendisi için hazırlanan çantayı teslim alacak, Trump'ın yanındaki çantadaki yazılımın içerdiği kodlar ise anında geçersiz hale gelecek. Trump'a çantayı taşımak için eşlik eden askeri yetkili de Washington'a dönecek.

ABD'de gündem, Trump'ın 'Nükleer futbol topu' isimli çantayı Biden'a nasıl teslim edeceği

NÜKLEER KODLARIN OLDUĞU ÇANTANIN İÇİNDE NE VAR?

"Nükleer futbol topu" adı verilen çanta, başkanlara her an eşlik eden bir askeri personel tarafından taşınıyor. İçinde, bir başkanın nükleer saldırı emri vermesinin önünü açan ekipmanlar, yetki belgeleri ve emri veren kişinin başkan olduğunu kesinleştirmeyi amaçlayan, 3 inç (7,3 santimetre) ile 5 inç (13 santimetre) boyutlarında olan ve "bisküvi" olarak adlandırılan bir dijital yazılım bulunuyor.

ABD\'de gündem, Trump\'ın \'Nükleer futbol topu\'nu Biden\'a nasıl teslim edeceği

Son Dakika Dünya ABD'de gündem, Trump'ın 'Nükleer futbol topu'nu Biden'a nasıl teslim edeceği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • kemalca: vay canına adamlardaki sisteme bak.. ama burda sorun şu.. başkanda bir insan sonucta ya contayı sıyırırsa..durduk yere o kodları kullanıp birkaç devleti yangın yerine çevirirse.. neyseya zaten kafamız allak bullak bide bu jonilerlemi ugrasıcam 11 2 Yanıtla
  • Nesli Tehlike Altındaki Dağ Keçileri Çemişgezek İlçe Merkezine İndi
    14:48 Nesli Tehlike Altındaki Dağ Keçileri Çemişgezek İlçe Merkezine İndi

    Dünya Doğa Koruma Birliği'nin yayımladığı 'Nesli Tükenme Tehlikesi Altında Olan Türlerin Kırmızı Listesi'nde yer alan dağ keçileri, Çemişgezek ilçe merkezine sürü halinde indi. Keçiler, caddede dolaşarak parkta otlandı ve insanlardan korkmadı. Vatandaşlar, keçileri cep telefonu kameralarıyla kayıt altına aldı.

  • Bandırma'da kıyıya vuran cesedin kimliği belirlenmeye çalışılıyor
    14:40 Bandırma'da kıyıya vuran cesedin kimliği belirlenmeye çalışılıyor

    Balıkesir'in Bandırma ilçesinde kıyıya vuran erkek cesedinin kimlik tespiti için çalışma başlatıldı. Marmara Denizi'nde batan kargo gemisinin personelinden birine ait olduğu değerlendirilen cesedin kimliği, kaybolan personelin yakınlarından alınan DNA örnekleriyle tespit edilecek.

  • Gogglebox Dizisi Oyuncusu George Gilbey İş Yerinde Hayatını Kaybetti
    14:28 Gogglebox Dizisi Oyuncusu George Gilbey İş Yerinde Hayatını Kaybetti

    İngiltere'de popüler dizisi Gogglebox'un oyuncusu George Gilbey, iş yerinde yaşadığı yüksekten düşme kazası sonucu hayatını kaybetti. Ölüm haberini ilk olarak Gilbey'in kız kardeşi duyurdu. Essex Polisi, kazayı doğruladı. Gilbey, 2013'ten itibaren Gogglebox'da rol almış ve 2021'de üvey babasının ölümüne kadar devam etmişti. Dizi ekibi ve birçok ünlü isim, Gilbey için başsağlığı mesajları paylaştı.

  • 125 bin ton yardım malzemesi taşıyan 8. gemi Gazze yolunda
    14:18 125 bin ton yardım malzemesi taşıyan 8. gemi Gazze yolunda

    Türkiye'nin iyilik gemisi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının ardından temel insani malzemelere ihtiyaç duyan Gazze'liler için Mersin Limanı'ndan yola çıkıyor. Bugüne kadar 13 kargo uçağı ve 7 gemi ile ihtiyaç sahibi Gazze'lilere ulaşan Türkiye, 125 bin ton insani yardım malzemesini taşıyan bu 8. gemiyle yardımlarını sürdürüyor.


Advertisement