ABD'de Ida Kasırgası'nın vurduğu Louisiana'da can kaybı 26'ya yükseldi - Son Dakika
Güncel

ABD'de Ida Kasırgası'nın vurduğu Louisiana'da can kaybı 26'ya yükseldi

ABD\'de Ida Kasırgası\'nın vurduğu Louisiana\'da can kaybı 26\'ya yükseldi

ABD'de etkili olan Ida Kasırgası'nın vurduğu Louisiana eyaletinde hayatını kaybedenlerin sayısı 26'ya yükseldi.

09.09.2021 10:01  Güncelleme: 11:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'de etkili olan Ida Kasırgası'nın vurduğu Louisiana eyaletinde hayatını kaybedenlerin sayısı 26'ya yükseldi.

ABD'de Ida Kasırgası'nın vurduğu Louisiana'da 11 kişinin daha hayatını kaybettiği bildirildi. Loisiana'nın New Orleans kentinde sağlık yetkilileri, kasırga nedeniyle bölgede 3'ü kadın, 8'i erkek olmak üzere 11 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle toplam can kaybının 26'ya yükseldiğini açıkladı. Yeni ölümlerin çoğunun, uzun süreli elektrik kesintisi, aşırı sıcak ve karbon monoksit zehirlenmesine bağlı nedenlerle gerçekleştiği kaydedildi. Söz konusu 11 ölümün 30 Ağustos ve 6 Eylül tarihleri arasında meydana geldiği ve Orleans Bölge Adli Tıp Kurumu'na bildirildiği aktarıldı.

Louisiana'yı geçtiğimiz hafta vuran Ida Kasırgası'nın etkileri ise sürüyor. Eyalet genelinde yaklaşık 270 bin ev ve iş yerine halen elektrik verilemediği belirtilirken, 250 bin öğrencinin okulları tahrip olduğu için sınıflara dönemediği ifade edildi. Kasırganın ardından getirilen ve 20.00-06.00 saatleri arasında uygulanan sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı açıklandı.

Biden'dan Ida'nın vurduğu Louisiana'ya ziyaret

ABD Başkanı Joe Biden geçtiğimiz hafta, Ida Kasırgası'nın etkili olduğu Louisiana'yı ziyaret etmişti. Biden, Ida Kasırgası'nın iklim değişikliğinin tahribatını gösterdiğini ifade etmiş, eyaletlerde altyapıyı güçlendirme ve küresel ısınmayla mücadeleye yönelik yatırımlara vurgu yapmıştı. Orman yangınları, kasırgalar ve sellerin ABD'nin hemen her yerini vurduğunu belirten Biden, söz konusu afetlerden yalnızca bu yaz 100 milyondan fazla ABD'linin etkilendiğini kaydetmişti. "Fırtınalar daha da kötüleşecek" diyen Biden, Louisiana'ya federal yardım sözü vermişti.

EN AZ 50 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Kategori 4 şiddetinde karaya çıkan Ida Kasırgası, 29 Ağustos'ta Louisiana, Mississippi ve Alabama eyaletlerini vurmuştu. İlk belirlemelere göre 4 kişi yaşamını yitirmiş, daha sonra can kaybı 15'e yükselmişti. Bölgede binlerce kişinin evi hasar görmüş, Louisiana'nın kasırgadan en fazla etkilenen bölgelerine yeniden elektrik verilmesinin 3 haftayı bulabileceği ifade edilmişti.

İlerleyen günlerde ABD'nin kuzeyine ilerlerken şiddetini azaltan Ida Kasırgası'nın yol açtığı yağışlar beraberinde seli getirmiş, kuzeydeki eyaletlerde en az 50 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel ABD'de Ida Kasırgası'nın vurduğu Louisiana'da can kaybı 26'ya yükseldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement