ABD'de insanlar üzerinde denenmeye başlanan potansiyel Kovid-19 aşısı son aşamaya hazır - Son Dakika
Güncel

ABD'de insanlar üzerinde denenmeye başlanan potansiyel Kovid-19 aşısı son aşamaya hazır

ABD'de insanlar üzerinde denenen Kovid-19 aşısı son aşamaya geldi. Aşının denendiği gönüllülerin kanında koronavirüsü etkisiz hale getiren antikorlar geliştiği gözlendi.

15.07.2020 02:11  Güncelleme: 08:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'de insanlar üzerinde denemelerine başlanan ilk potansiyel yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının son aşamaya hazır olduğu bildirildi.

New England Journal of Medicine dergisinde yayımlanan bir araştırmada, ABD'li ilaç şirketi Moderna ve Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü iş birliğinde geliştiren ve 45 gönüllü üzerinde denenmeye başlanan aşının, koronavirüse karşı bağışıklık sağlamada ümit verdiği belirtildi.

KORONAVİRÜSÜ ETKİSİZ HALE GETİREN ANTİKORLAR

Aşının denendiği gönüllülerin kanında Kovid-19'a yakalanıp iyileşenlerin kanındaki seviyelere yakın, koronavirüsü etkisiz hale getiren antikorlar geliştirdiği ifade edilen araştırmada, aşının deneklerde ciddi bir yan etkisinin görülmediği, ancak katılımcıların yarısından fazlasının grip benzeri belirtiler gösterdiği, bu durumun yorgunluk, baş ağrısı, ateş gibi diğer aşı semptomlarına benzediği ve olağan dışı olmadığı kaydedildi.

Potansiyel Kovid-19 aşısına ilişkin çalışmaların son aşamasına 27 Temmuz'da başlanacak ve aşı 30 bin kişi üzerinde denenecek. 30 bin kişiyi kapsayacak olan araştırma, Kovid-19 aşısı konusunda yapılan en büyük araştırma özelliği taşıyor.

SON OLARAK YAŞLILARDA TEST EDİLECEK

İlk aşamada genç yetişkinler üzerinde denenen aşı, son aşmasında risk grubunda olan yaşlı yetişkinler ve kronik hastalıkları bulunanlar üzerinde de test edilecek.

ABD\'de insanlar üzerinde denenmeye başlanan potansiyel Kovid-19 aşısı son aşamaya hazır
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'de insanlar üzerinde denenmeye başlanan potansiyel Kovid-19 aşısı son aşamaya hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • YAPTIRMAYIN: bu aşı falan değil çip sakın yaptırmayın deccalin kölesi olursunuz 1 0 Yanıtla
  • Selim: Aşıyı babasının hayrına bulmuyor dünyayı sömürmek artık silahla değil biyolojik silahlarla olacak 1 0 Yanıtla
  • Bir dost: Aşıyı kim bulursa insanlığa en büyük hizmeti edecek ama bir yobaz halen onun yerine kendisinin cennete gönderileceğini zannedecek işte bu yoruyor insanı 0 0 Yanıtla
  • Bilimci: Önce cahil kesim uzerinde denensin. Sonra herkese uygulansın 0 0 Yanıtla
  • .: İlk aday sen olursun 0 0 Yanıtla
  • Fatsalı: Yalannnnnnnn 0 0 Yanıtla
  • Ecdadi Osmanlı: Virüsü yay kendi insanına bile bulaştır inandırıcı olsun diye. Sonra aşıyı bulduk ayağına dünyaya sat parayı vur. Tam emperyalist hareketi. 0 0 Yanıtla
  • Vatandas: Bos yapma birader amerikan filmleri seyrederek iyce paranoya olmussun sosyal medya uydurma haberlere inanarak nereye kadar yasayacan uza burdan milleti abudik gubidik fikirlerle zehirleme 0 0 Yanıtla
  • .: Aşı çıksa riskli ve 40 yaş üstünün yaptıracağına inanıyorum.biraz daha sabredebilirsek.okulların online olmasıda önemli.özel okullar bile şartları sağlamadıklarını belirtirken.bir süre hiç bozmadan düzeni devam ettirmek lazım.hemde bir tecrübe oluyor aslında.belki ileride okul zamanı yarı yarıya azalacak.hem ekonomik hem çağa uygun.hem sağlıklı.bugün bu virüs yarın başka birşey.dünya kalabalık ve global artık.izole mümkün değil. 0 0 Yanıtla

Advertisement