ABD'de Letonya Ekonomi Forumu Düzenlendi - Son Dakika
Ekonomi

ABD'de Letonya Ekonomi Forumu Düzenlendi

- ABD'de Letonya Ekonomi Forumu düzenlendiCHICAGO - Letonya Ekonomi Forumu Amerika Birleşik Devletleri'nin Chicago kentinde düzenlendi.

27.10.2017 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- ABD'de Letonya Ekonomi Forumu düzenlendi

CHICAGO - Letonya Ekonomi Forumu Amerika Birleşik Devletleri'nin Chicago kentinde düzenlendi.

ABD'nin Chicago kentinde Ekonomi Forumu gerçekleştirildi. Forumun açılış konuşmasını yapan Intersect Illinois'ın CEO'su Mark Peterson, Chicago'nun ekonomik açıdan kaydettiği gelişmeyi ifade ederek, ABD ve Letonya iş dünyası için ilki gerçekleştirilen ekonomik forumun bu kentte yapılmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Forum'da ikinci sırada söz alan Letonya'nın Amerika Büyükelçisi Andris Teikmanis ise forumun Amerika ile Letonya arasında gerçekleştirilen en büyük ekonomi toplantısı olduğunu belirterek, duyduğu mutluluğu ifade etti. Bu yılın Letonya ve Amerika ilişkilerinin gelişmesi açısından önemini vurgulayan Teikmanis, Letonya yatırım ve gelişim Ajansını (Latvia Investment and Devolopment Agency) ABD'de tekrar hayata geçirdiklerini hatırlattı. Amerikalı şirketleri Letonya'ya beklediklerini söyleyen büyükelçi aynı zamanda Letonyalı şirketlerin de ABD'de faaliyetlerini arttırmalarını istediğini belirtti.

Forumun iş konuşmasını yapan Letonya Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Arvils Asenadens, son 20 yıl içinde Letonya'nın Avrupa Birliği, NATO ve İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı'na üye olduğunu vurgulayarak Amerika ile ilişkileri de geliştirmenin yollarını aradıklarını belirtti.

Açılışta son olarak söz alan Letonya Yatırım ve Gelişim Ajansı Başkanı Andris Ozols, Letonya ekonomisiyle ilgili çeşitli bilgiler verdi.

Forum Amerikalı ve Letonyalı girişimcilerin iş modellerini anlattıkları çeşitli panellerle devam etti.

ABD\'de Letonya Ekonomi Forumu Düzenlendi
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi ABD'de Letonya Ekonomi Forumu Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement