ABD'de Okullara Silahlı Saldırı Sayısı Son 20 Yılın En Yükseğine Ulaştı - Son Dakika
Güncel

ABD'de Okullara Silahlı Saldırı Sayısı Son 20 Yılın En Yükseğine Ulaştı

ABD\'de Okullara Silahlı Saldırı Sayısı Son 20 Yılın En Yükseğine Ulaştı

LOS ANGELES, 29 Haziran (Xinhua) -- Salı günü yayınlanan yeni bir rapora göre, ABD'deki okullara yönelik silahlı saldırı sayısı 2020-2021 eğitim öğretim yılında son 20 yılın en yükseğine ulaştı.

29.06.2022 17:37  Güncelleme: 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

LOS ANGELES, 29 Haziran (Xinhua) -- Salı günü yayınlanan yeni bir rapora göre, ABD'deki okullara yönelik silahlı saldırı sayısı 2020-2021 eğitim öğretim yılında son 20 yılın en yükseğine ulaştı. ABD Eğitim Bakanlığı ve Eğitim Bilimleri Enstitüsü bünyesindeki Ulusal Eğitim İstatistikleri Merkezi (NCES) tarafından yayınlanan 31 sayfalık rapora göre, geçen eğitim öğretim yılında resmi ve özel ilkokul ve ortaokullarda toplam 93 silahlı saldırı meydana geldi.

Bu silahlı saldırıların 43'ü ölümle sonuçlanırken 50'si yalnızca yaralanmayla sonuçlandı. Buna ek olarak, eğitim yılı boyunca ölen ya da yaralanın olmadığı toplam 53 silahlı saldırı meydana geldi. Oysa 2000-2001 öğretim yılında okullarda sadece 23 silahlı saldırı meydana gelmişti. NCES Komisyon Üyesi Peggy G. Carr yayınladığı basın açıklamasında, "12 ila 18 yaşındaki öğrenciler arasında ölümcül olmayan şiddet mağduru oranı 2019'da 2009'a göre daha düşük olmasına rağmen, ölüm ya da yaralanmayla sonuçlanan silahlı saldırı sayısı, 2000'lerin başında veri toplanmaya başlanmasından sonraki yılların en yükseğine 2021'de çıktı. 2009'da 11 olan silahlı saldırı sayısı 2021'de 93'e yükseldi" dedi.

ABD'de Okullara Silahlı Saldırı Sayısı Son 20 Yılın En Yükseğine Ulaştı

İnsanlar, ABD'nin Teksas eyaletinde yer alan Uvalde'deki silahlı saldırının kurbanları için Kent Meydanı'nda yas tutuyor, 28 Mayıs 2022. (Fotoğraf: Wu Xiaoling/Xinhua)

Carr, "Bu suç ve güvenlik sorunlarının kalıcı etkisi yalnızca istatistiklerle ölçülemese de, bu veriler politikalarımızı üretenlerin, okul yetkililerimizin ve topluluk üyelerimizin önleyici ve duyarlı önlemleri belirleme ve uygulama çabaları için değer taşıyor" diye ekledi. Son rapor, 24 Mayıs'ta Teksas eyaletinde yer alan Uvalde'deki Robb İlkokulu'nda 19 çocuk ve iki yetişkinin ölümüne neden olan silahlı saldırıdan haftalar sonra geldi. Okuldaki saldırı, ülkede son zamanlardaki yüksek profilli saldırılardan sadece biriydi. Ülkede silahlı şiddeti izleyen, kar amacı gütmeyen kuruluş Gun Violence Archive'ın son verilerine göre, bu yıl ABD'de silahlı şiddet nedeniyle 21.500'den fazla kişi öldü.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel ABD'de Okullara Silahlı Saldırı Sayısı Son 20 Yılın En Yükseğine Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Melikgazi Belediyesi, Ortaköy Sokağı'nı Kuracak
    17:57 Melikgazi Belediyesi, Ortaköy Sokağı'nı Kuracak

    Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, ilçeye 'Ortaköy Sokağı' ismini verecekleri gastronomi sokağı kuracaklarını duyurdu. Proje kapsamında, kumpir, dondurma ve yerel tatların yer alacağı mekanlar oluşturulacak. Palancıoğlu, projenin insan odaklı olduğunu ve ailelerin keyifli vakit geçirebileceği bir mekan oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Antalya'da başladı
    17:57 Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Antalya'da başladı

    Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde düzenlenen Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası başladı. 27 ülkeden 108 sporcu, İbrahim Çolak Cimnastik Salonu'nda gerçekleşen organizasyona katılıyor. İlk gün erkekler ve kadınlar bireysel alet elemeleri yapıldı. Türkiye'yi erkeklerde 9, kadınlarda ise 5 sporcu temsil ediyor. Organizasyon, 31 Mart'ta finallerle sona erecek.

  • Eskişehir'de yapılan denetimlerde 362 şüpheli sorgulandı, 1 çocuk yetkililere teslim edildi
    17:56 Eskişehir'de yapılan denetimlerde 362 şüpheli sorgulandı, 1 çocuk yetkililere teslim edildi

    Eskişehir'de polis ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, işletmeler, okul çevreleri ve parklar incelendi. 362 şüpheli sorgulanırken, kavşaklarda ve trafik ışıklarında dilendiği tespit edilen 1 çocuk Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne teslim edildi.

  • Marmaris Cumhur İttifakı Adayı Serkan Yazıcı, Görevine Sadık Kalacağına Yemin Etti
    17:53 Marmaris Cumhur İttifakı Adayı Serkan Yazıcı, Görevine Sadık Kalacağına Yemin Etti

    Marmaris Cumhur İttifakı adayı Serkan Yazıcı, seçilmesi halinde Atatürk İlke ve İnkılapları'na bağlı kalacağını, kamu kaynaklarını israf etmeden kullanacağını ve partizan faaliyetlerden kaçınacağını belirterek görevine sadık kalacağına yemin etti.

  • Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı
    17:52 Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda, 'Gaybubet' evlerinde saklanan ve haklarında yakalama kararı bulunan ihraç kaymakam ve sayıştay denetçisi de dahil olmak üzere 4 FETÖ üyesi yakalandı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.


Advertisement