ABD'de Ölen Oğlunu Defin İçin Yardım İstiyor - Son Dakika
Güncel

ABD'de Ölen Oğlunu Defin İçin Yardım İstiyor

ABD\'de Ölen Oğlunu Defin İçin Yardım İstiyor

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde huzurevinde kalan 71 yaşındaki Güler Derdimentoğlu, ABD'de geçen ay geçirdiği motosiklet kazasında yaşamını yitiren oğlu 51 yaşındaki Hakan Seçkin'in cenazesini maddi imkanı olmadığı için defnetmeye gidemediğini belirterek yetkililerden yardım istedi.

10.09.2015 13:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde huzurevinde kalan 71 yaşındaki Güler Derdimentoğlu, ABD'de geçen ay geçirdiği motosiklet kazasında yaşamını yitiren oğlu 51 yaşındaki Hakan Seçkin'in cenazesini maddi imkanı olmadığı için defnetmeye gidemediğini belirterek yetkililerden yardım istedi.

ABD'nin New Mexico eyaletindeki Albuquerque kentinde yaşayan ABD Ordusu'ndan malulen emekli Hakan Seçkin, 14 Ağustos'ta geçirdiği motosiklet kazasında yaşamını yitirdi. Seçkin'in cenazesi Albuquerque Üniversite Hastanesi'nde morga konuldu. Fethiye Kaymakamlığı SHÇEK Fethiye Belediyesi Huzurevi Müdürlüğü'nde kalan anne Güler Derdimentoğlu, oğlunun ölüm haberini sosyal paylaşım sitesi facebook'tan öğrendi. ABD'deki arkadaşlarıyla telefonla görüştükten sonra oğlunun cenazesini toprağa vermek için ABD'ye gitmek isteyen ve ABD Konsolosluğu'na başvuran Derdimentoğlu'ndan pasaport çıkarması ve uçak bileti alması istendi. Derdimentoğlu maddi sıkıntı çektiği için parasız yatılı kaldığı huzurevi müdürlüğüne yardım için başvurdu. Huzurevinden oğlunun ölümüne ilişkin rapor istenen Derdimentoğlu, rapor alamadığı için ABD'ye gidemedi.

'CENAZEYİ TOPRAĞA VERMEK İÇİN GİDECEĞİM'

1973 yılında boşandığı eşinden olan iki çoğundan Hakan Seçkin'in cenazesini toprağa vermek için yaklaşık 1 aydır ABD'ye gitmeye çabalayan Derdimentoğlu, ölüm raporunun resmi kanallardan istenmesi gerektiğini söyledi. Oğlunun 1990 yılından bu yana ABD'de yaşadığını belirten Derdimentoğlu, Seçkin'in ABD ordusundan belindeki incinme nedeniyle malulen emekli olduğunu ve ABD'de yaşadığını kaydetti. ABD'ye giderek cenazeyi toprağa vermek istediğini belirten Derdimentoğlu, "Oradaki arkadaşlarından rica ettim. 'Annesi gelecek' diye cenazeyi morgda bekletiyorlar. Huzurevinde parasız yatılı olarak kalıyorum. Müracaat ettiğim hiçbir resmi kanaldan yardım göremedim" dedi.

'ÖLÜM RAPORU ALAMADIM'

Eşinden boşandıktan sonra evlendiği diğer eşinden bir kızı olduğunu ve oğlunun ölüm haberini de kızını ziyaret için gittiği İzmir'de aldığını vurgulayan Derdimentoğlu, "İzmir'deki ABD Konsolosluğu'na başvurdum. 'Pasaportunuzu çıkarın biletinizi alın size vize vereceğiz' dediler. Pasaport ve uçak bileti için Fethiye Kaymakamlığı ve huzurevi müdürlüğüne başvurdum. Ancak kaymakamlık ve huzurevi müdürlüğü ölüm raporunun getirilmesini istiyor. ABD'den ölüm raporu alamadım. Kurumlarımız resmi bir yazıyla raporu isterlerse almak daha kolay olur" diye konuştu.

Oğlunun hiç evlenmediğini ve çocuğu da olmadığını anlatan Derdimentoğlu, bilet alacak parası olmadığını belirterek yetkililerden yardım istedi. Derdimentoğlu, Seçkin'in ABD'deki askeri meralıkta toprağa verileceğini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ABD'de Ölen Oğlunu Defin İçin Yardım İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement