ABD'de Ölen Oğlunun Cenazesine Yetişemedi - Son Dakika
Güncel

ABD'de Ölen Oğlunun Cenazesine Yetişemedi

ABD\'de Ölen Oğlunun Cenazesine Yetişemedi

Fethiye'de huzurevinde kalan 71 yaşındaki Güler Derdimentoğlu, geçen ay ABD'de geçirdiği motosiklet kazasında ölen oğlu Hakan Seçkin'in cenazesini defnetmeye yetişemedi.

21.09.2015 11:15  Güncelleme: 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde huzurevinde kalan 71 yaşındaki Güler Derdimentoğlu, geçen ay ABD'de geçirdiği motosiklet kazasında ölen oğlu 51 yaşındaki Hakan Seçkin'in cenazesini defnetmeye yetişemedi.

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık'ın devreye girmesiyle gerekli yardımlar yapılan Derdimentoğlu'nun pasaport ve vize işlemleri devam ederken, oğlunun cenazesinin 'morgda daha fazla bekletilemez' gerekçesiyle defnedildiği bildirildi. Güler Derdimentoğlu, ABD'ye oğlunun mezarını ziyarete gideceğini söyledi.

ABD'nin New Mexico eyaletindeki Albuquerque kentinde yaşayan ABD ordusundan malulen emekli Hakan Seçkin, geçen 14 Ağustos'ta geçirdiği motosiklet kazasında yaşamını yitirdi. Seçkin'in cenazesi Albuquerque Üniversite Hastanesi'nde morga konuldu. Fethiye'de Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Huzurevi'nde kalan anne Güler Derdimentoğlu, oğlunun ölüm haberini İzmir'de yaşayan kızından öğrendi. Oğlunun ABD'deki arkadaşlarıyla telefonla görüştükten sonra cenazeyi toprağa vermek için ABD'ye gitmek isteyen ve ABD Konsolosluğu'na başvuran kadından pasaport çıkarması ve uçak bileti alması istendi.



1973 yılında boşandığı eşinden olan oğlu Hakan Seçkin'in 1990 yılından bu yana ABD'de yaşadığını, ABD ordusundan belindeki incinme nedeniyle malulen emekli olduğunu söyleyen Derdimentoğlu, cenazesini toprağa vermeye gitmek için parasız yatılı kaldığı huzurevi müdürlüğüne başvurdu.

KAYMAKAM DEVREYE GİRDİ

Olayın duyulmasının ardından harekete geçen Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Derdimentoğlu'nun ABD'ye gidebilmesi için gerekli ölüm raporunun, bürokratik süreç beklenmeden temin edilmesini istedi. Fethiye Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı da Derdimentoğlu'na uçak bileti ve pasaport işlemleri için gereken parayı verdi.

Oğlunun ölüm raporunun İzmir'deki kızı aracılığıyla huzurevine ulaşmasının ardından Derdimentoğlu, 20 günlük izne ayrılarak İzmir'e gitti. Derdimentoğlu 10 Eylül'de vize ve pasaport işlemlerini başlattı. Oğlunun cenazesini toprağa vermeye gideceği günü bekleyen Derdimentoğlu, ABD'deki oğlunun arkadaşlarından gelen telefonla büyük üzüntü yaşadı.

MEZARINI ZİYARETE GİDECEK

Albuquerque Üniversite Hastanesi'nin Seçkin'in cenazesini daha fazla morgda bekletilemeyeceği gerekçesiyle toprağa verdiği kaydedildi. Pasaport ve vize işlemleri 18 Eylül'de tamamlanan Derdimentoğlu, ABD'ye oğlu Hakan Seçkin'in mezarını ziyarete gideceğini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ABD'de Ölen Oğlunun Cenazesine Yetişemedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement