ABD'de polis şiddeti dinmiyor! Polis siyahi vatandaşı şok tabancası ile vurdu - Son Dakika
3.Sayfa

ABD'de polis şiddeti dinmiyor! Polis siyahi vatandaşı şok tabancası ile vurdu

ABD'de George Floyd cinayetinin yankıları sürerken benzer bir olay Virginia eyaletinde yaşandı. Oksijene ihtiyacı olduğunu söyleyen siyahi bir ABD vatandaşına polis önce şok tabancasıyla müdahale etti, ardından da yerdeyken sırtına dizleriyle bastırdı. Siyahi vatandaşın müdahale sırasında tıpkı Floyd gibi "nefes alamıyorum" dediği duyuluyor.

08.06.2020 18:11  Güncelleme: 23:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'de siyahi George Floyd'un polis tarafından gözaltına alındığı sırada öldürülmesinin ardından çıkan protestolar tüm ülkeye yayılırken, ülkede polis şiddeti devam ediyor.

ABD'nin Virginia eyaletine bağlı Fairfax County kentinde 5 Haziran tarihinde polise ait vücut kamerası ile kaydedilen görüntülerde ambulansa binmemek için daireler çizen siyahi vatandaş polis tarafından şok tabancası ile vuruluyor. Ardından polis yere düşen vatandaşın üstüne çıkarak, şok tabancası ile elektrik vermeye devam ediyor.

BİR "NEFES ALAMIYORUM" ÇIĞLIĞI DAHA

Siyahi vatandaşın müdahale sırasında tıpkı Floyd gibi "nefes alamıyorum" dediği duyulurken, birden fazla polisin vatandaşın üzerine çıkarak, kelepçe taktığı görüldü. Görüntülerin basına sızmasının ardından vatandaşı şok tabancasıyla vuran polis memuru Tyler Timberlake, tutuklandı. Timberlake, 3 yıl hapis cezası ile yargılanıyor.

ABD'de bir 'Nefes alamıyorum' çığlığı daha! Polis şiddeti durdurulamıyor

OLAY YERİNDEKİ TÜM POLİSLER GÖREVDEN ALINDI

Emniyet Müdürü Edwin C. Roessler Jr., görüntülerin ortaya çıkmasının ardından yaptığı açıklamada George Floyd isyanının ABD'yi sardığına dikkat çekerek, görüntülerin 5 Haziran tarihine ait olduğunu aktardı. Roessler Jr., Timberlake'in polis teşkilatının güç kullanımı politikalarını ihlal ettiğini ve görev yemini ile insan yaşamının kutsallığını görmezden gelen suç eylemlerinde bulunduğunu belirterek, "Video sadece Fairfax County'de değil, dünya çapında halkın polise olan güvenini zedeliyor. Böyle eylemler kabul edilemez" dedi.

Emniyet Müdürü Roessler Jr., olay yerinde bulunan tüm polislerin görevden alındığını duyurdu.

Öte yandan, George Floyd'un ölümüne neden olan polis memuru Derek Chauvin ile yanındaki üç memur önce görevden uzaklaştırılmış, daha sonra gözaltına alınmıştı. Chauvin'e yönelik cinayet suçlaması ise üçüncü derece cinayetten, ikinci derece cinayete yükseltilmişti.

ABD\'de polis şiddeti dinmiyor! Polis siyahi vatandaşı şok tabancası ile vurdu
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa ABD'de polis şiddeti dinmiyor! Polis siyahi vatandaşı şok tabancası ile vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Ozzie : Buradan zalimlere sesleniyorum, bunlar sizin son anlarınız olacak ! 6 2 Yanıtla
  • VATAN: DÜNYAYI KANA BULAYAN TERÖR DEVLETİ ABD SONU EVEL ALLAH GELİYOR.O MAZLUMLARIN AHI SİZLERDEN ÇIKACAK AMA BU DÜNYADA AMA CEHENLEMDE YOK OLUP GİDECEKSİNİZ. 0 0 Yanıtla
  • GAZSPOR: KİMSE AMERİKAYA ZARAR VEREMEZ AMERİKA EVRENİN EN GÜÇLÜ VARLIĞIDIR İSTEDİĞİNİ İSTEDİĞİ YERDE YAPAR 0 0 Yanıtla Sempatizyan: gazspor git işine.... İlkokullu musun liseli mi?!!! Amerikan sempatizyanı seni... 0 0

Advertisement