ABD'de protestolar sonrası göreve çağrılan Ulusal Muhafızlar şehir merkezinde görüntülendi - Son Dakika
Dünya

ABD'de protestolar sonrası göreve çağrılan Ulusal Muhafızlar şehir merkezinde görüntülendi

ABD'de yedinci gününe giren ve ülke geneline yayılan protestolarda polisin müdahalesinin yetersiz kalması üzerine göreve çağrılan Ulusal Muhafızlar Pensilvanya eyaletinde görüntülendi. Ulusal Muhafızlar, ülkede toplumsal olaylara müdahale etmek için orduya bağlı bir birlik konumunda.

02.06.2020 11:38  Güncelleme: 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'nin Minneapolis ketinde siyahi bir adamın polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan protestolar ülke genelinde şiddet ve yağma eylemlerine dönüştü. Polisin yetersiz kalması sonrası harekete geçen Ulusal Muhafızlar, Pensilvanya eyaletindeki Philadelphia şehir merkezinde görüntülendi.

ORDU KENT MERKEZİNE KONUŞLANDI

ABD'nin Minneapolis kentinde siyahi George Floyd'un polis tarafından boğularak öldürülmesi ülkedeki ırkçılık ve polis şiddeti tartışmalarını alevlendirdi. Binaların yakıldığı ve yağmaların başladığı protestolar ülke geneline yayılırken, polis güçlerinin müdahalesi yetersiz kaldı. Birçok eyalette Ulusal Muhafızlar göreve çağrılırken, şiddet ve yağma eylemlerinin en fazla olduğu Pensilvanya eyaletindeki Philadelphia kentinde Ulusal Muhafızlar kent merkezine gelerek barikatlar kurdu.

İKİ ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

ABD'de George Floyd'un polis şiddeti sonrası hayatını kaybetmesinin ardından ülkede protestolar devam ediyor. Son olarak North Dakota'daki Grand Forks Hava Kuvvetleri Üssünden yapılan yazılı açıklamada, ''Sabah saatlerinde Hava Kuvvetleri Üssüne açılan ateş sonucu iki görevli asker hayatını kaybetmiştir'' ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, saat 04.30 civarında düzenlenen saldırının ardından askeri üste durumun kontrol altın alındığı, diğer personelin güvenliğinin sağlandığı ve soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

NE OLMUŞTU?

46 yaşındaki George Floyd, pazartesi günü dolandırıcılık şüphesiyle Minneapolis'te gözaltına alınırken bir polisin uzun süre ensesine diziyle basması nedeniyle dakikalarca "Nefes alamıyorum" diye yalvarmıştı.

Floyd'un, olay yerine gelen acil sağlık ekiplerince kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği açıklanmış, yoldan geçenlerin cep telefonlarıyla kaydettiği görüntüler sosyal medyada büyük tepki toplamıştı.

Görüntüler, ülkede siyahilere yönelik polis şiddeti tartışmalarını tekrar alevlendirmiş ve Minneapolis başta olmak üzere birçok şehirde protestolara yol açmıştı. Eyalette acil durum ilan edilirken olayları kontrol altına almaları için Ulusal Muhafızlar görevlendirilmişti.

ABD\'de protestolar sonrası göreve çağrılan Ulusal Muhafızlar şehir merkezinde görüntülendi

Son Dakika Dünya ABD'de protestolar sonrası göreve çağrılan Ulusal Muhafızlar şehir merkezinde görüntülendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement