ABD'de Sandy Kasırgası Alarmı - Son Dakika
Güncel

ABD'de Sandy Kasırgası Alarmı

ABD\'de Sandy Kasırgası Alarmı

ABD tarihindeki en şiddetli kasırgalardan biri olan Sandy kasırgasının doğudaki Maryland eyaletinde can kaybına yol açabileceği belirtildi.

29.10.2012 18:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD tarihindeki en şiddetli kasırgalardan biri olan Sandy kasırgasının doğudaki Maryland eyaletinde can kaybına yol açabileceği belirtildi.

Maryland Eyaleti Valisi Martin O'Malley, yardım koordinasyon merkezinde gazetecilere yaptığı açıklamada, eyaletten geçecek kasırganın 24-36 saat süreyle etkili olacağını söyledi.

O'Malley, "Önümüzdeki günler zor geçecek. Bazı kişiler yaşamını yitirecek. Halk ne kadar sorumluluk duyarsa can kaybı o kadar az olur" dedi.

Yarın akşama kadar halka trafiğe çıkmama uyarısında bulunan vali, şiddetli rüzgar nedeniyle elektriklerin kesilebileceğini ve su taşkınlarının olabileceğini ifade etti.

Doğu kıyısındaki Ocean City kentinin rüzgardan ve yağıştan etkilendiğini belirten O'Malley, deniz kıyısındaki bölgede ağır hasar meydana geldiğini ve kentin boşaltıldığını vurguladı.

-Kasırga 10-20 milyar dolarlık maddi hasara neden olabilir-

Öte yandan, risk analiz şirketi Equecat, kasırganın ABD'ye maliyetinin 10-20 milyar dolar olabileceği tahmininde bulundu.

Equecat, Sandy'nin sigorta şirketlerine çıkaracağı maliyetin ise 5-10 milyar doları bulabileceğini belirtti.

Şirket, geçen yılki Irene kasırgasının 10, 2008'deki Ike kasırgasının ise 20 milyar dolar zarara neden olduğunu hatırlattı.

Muhabir: Şeyma Tahan/ AFP

Yayıncı: Murat Taydaş - WASHINGTON

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'de Sandy Kasırgası Alarmı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement