ABD'de Tanışan Türk Damat ile Burundili Geline 3 Ülkede Düğün - Son Dakika
Güncel

ABD'de Tanışan Türk Damat ile Burundili Geline 3 Ülkede Düğün

ABD\'de Tanışan Türk Damat ile Burundili Geline 3 Ülkede Düğün

Tokatlı 41 yaşındaki Güven Yay, 8 yıl önce eğitim için gittiği ABD'de tanıştığı Burundi Cumhuriyeti vatandaşı 31 yaşındaki Furuha Senfa ile ABD ve Burundi'de yaptığı düğünün ardından bir düğün de memleketi Tokat'ta yaptı.

12.09.2015 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokatlı 41 yaşındaki Güven Yay, 8 yıl önce eğitim için gittiği ABD'de tanıştığı Burundi Cumhuriyeti vatandaşı 31 yaşındaki Furuha Senfa ile ABD ve Burundi'de yaptığı düğünün ardından bir düğün de memleketi Tokat'ta yaptı.

Makine mühendisi Güven Yay, 8 yıl önce master eğitimi için ABD'ye gitti. Burada Florida eyaletinde yaşamaya başlayan Yay, bir arkadaşının vasıtasıyla yine eğitimi için Afrika ülkesi olan Burundi'den ABD'ye gelen istatistik uzmanı Furuha Senga ile tanıştı. ABD'de farklı eyaletlerde yaşayan ikili önce internetten birbirleri ile konuşmaya başladı. Arkadaşlıklarını ilerleten çift, bir yıl önce evlenmeye karar verdi. Önce Burundi'de düğün yapan çift, ardından ABD ve son olarak ise Tokat'ta düğün yapmaya karar verdi. Kentte bir düğün salonunda her iki tarafın da çok sayıda yakınlarının katılımıyla gerçekleşen düğünde Furuha Senga, beyaz gelinlik giyerek oyun havaları oynayıp, eşiyle dans etti. Oldukça mutlu oldukları gözlenen çifte, yakınları da eşlik etti.

Eşi ile uzun süreli birlikteliklerini evlilikle noktalamaktan dolayı mutlu olduğunu söyleyen damat Güven Yay, "ABD'de okurken tanıştık. Bir sene önce evlenmeye karar verdik. Önce Afrika'da düğün yaptık ardından Amerika'da düğün yaptık. Sonra 'Burada bir düğün yapalım' dedik, hanımı tanıtalım diye. Baba ve anne tarafı hepsi bir araya geldi, köyümüz Emirseyit'ten herkes geldi. 8 senedir tanışmamıza rağmen daha yeni evlendik. İkimiz farklı yerlerde oturuyorduk ama internette konuşa konuşa anlaştık" dedi.

Furuha Senga ise, Türk halkının çok iyi olduğunu belirterek, "Yürekleri çok büyük. Çok sevdim herkesi. Bizim kültürümüz ile aynı. Yeriz, içeriz, oynarız" diye konuştu. Çiftin düğünün ardından ABD'ye giderek, burada yaşayacakları öğrenildi. - Tokat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ABD'de Tanışan Türk Damat ile Burundili Geline 3 Ülkede Düğün - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement