ABD'de Trump Dönemi - Son Dakika
Güncel

ABD'de Trump Dönemi

ABD\'de Trump Dönemi

CAKARTA/TAŞKENT (AA) - Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong, ABD'de başkan seçilen Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump'ı tebrik etti.

10.11.2016 20:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CAKARTA/TAŞKENT (AA) - Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong, ABD'de başkan seçilen Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump'ı tebrik etti.

Loong, Facebook sayfasında yaptığı açıklamada, "ABD'li seçmenler ülkeleri için en iyi başkan olacağını düşündükleri Trump'ı tercih etti. Bazıları bu gelişmeyi kutlarken, bazıları hayal kırıklığı yaşayacaktır. Bu sonuç birçok kişi için sürpriz olsa da sonuçta Trump ABD'nin yeni başkanıdır. Kendisini tebrik ediyorum." ifadesini kullandı.

ABD'de seçim sürecinin sancılı geçtiğini anımsatan Loong, "Süreçte ABD toplumunda bölünmeler yaşandı. Trump'ın elde ettiği zafer, tıpkı Brexit referandumunda tanık olunduğu gibi gelişmiş ülkelerde bir tür derin bölünmenin, aidiyet hissinin ve statüko değişiminin ifadesi olarak ortaya çıkmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Ülkesinin ABD ile her zaman iyi ilişkilere sahip olduğunun altını çizen Loong, ikili ilişkileri daha da geliştirmek için ABD ile ortak çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Özbekistan

Özbekistan'ın geçici Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev de ülkesi ile ABD arasındaki stratejik ortaklık ilişkilerinin istikrarlı şekilde gelişmekte olduğunu bildirdi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Özbekistan geçici Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, ABD'de başkanlık seçimini kazanan Donald Trump'a kutlama mesajı gönderdi.

Mirziyoyev, ABD'nin ülkesinin bağımsızlığını 25 yıl önce tanıdığını hatırlatarak, iki ülke arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi için sağlam temellerin mevcut olduğunu belirtti.

Trump'a sağlık, esenlik ve yeni görevinde başarılar dileyen Mirziyoyev, ABD halkına da barış, huzur ve kalkınma temennisinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'de Trump Dönemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement