ABD'de Türk Gazetesi Forum Usa'in Mizanpajına Ödül - New - Son Dakika
Güncel

ABD'de Türk Gazetesi Forum Usa'in Mizanpajına Ödül - New

ABD'de 14 yıldır kesintisiz yayın yapan Türk gazetesi Forum USA'in Görsel Yayın Yönetmeni Onur Aydemir, New York Şehir Üniversitesinin (The City University of New York-CUNY) düzenlediği yarışmada "En İyi Basılı Yayın Tasarımı" dalında 3'üncülük ödülü kazandı.

24.05.2017 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'de 14 yıldır kesintisiz yayın yapan Türk gazetesi Forum USA'in Görsel Yayın Yönetmeni Onur Aydemir, New York Şehir Üniversitesinin (The City University of New York-CUNY) düzenlediği yarışmada "En İyi Basılı Yayın Tasarımı" dalında 3'üncülük ödülü kazandı.

New York'ta saygın gazetecilik okullarından biri olan CUNY Gazetecilik Fakültesine bağlı Toplum ve Etnik Medya Merkezi (CCEM) tarafından her yıl verilen "Ippies Ödülleri"ni kazananlar arasında bu yıl ABD'nin New Jersey eyaletinde aylık Türkçe-İngilizce yayımlanan Forum USA'in Görsel Yayın Yönetmeni Aydemir de yer aldı.

Aydemir'e Forum USA'in mizanpajıyla kazandığı ödülü, gazetenin İmtiyaz Sahibi Mustafa Tuncer'in de katıldığı törende gazeteci Randal Pinkston tarafından takdim edildi.

Törende 1'incilik ödülünü, aralarında Türkçenin olduğu 21 dilde yayın yapan Epoch Times gazetesini tasarlayan Minyu Liu ve Li Li paylaştı.

Üniversitenin bu yıl 15'incisi düzenlenen geleneksel etnik medya ödülleri, "Editoryal", "En İyi Sosyal Sorunlar Haberi", "En İyi Fotoğraf", "En İyi Video", "En İyi Online Yayın Tasarım Ödülü" ve "En İyi Basılı Yayın Tasarımı" dallarında veriliyor.

Forum USA'den ödül için özel resepsiyon

Forum USA, ödül nedeniyle New York ve civarında yaşayan Türk toplumunun temsilcilerinin katıldığı özel bir resepsiyon düzenledi.

Resepsiyonda konuşma yapan Forum USA'in İmtiyaz Sahibi Mustafa Tuncer, gazetenin 2003 yılında kurulduğunu ve Türk Amerikan toplumu arasında köprü misyonu bulunduğunu bildirdi.

Konuşmasında, ABD'de Türk Amerikan toplumunun her bireyine hitap eden bir yayın kuruluşu olmayı öncelik olarak belirlediklerini ifade eden Tuncer, şunları söyledi:

"Forum USA gazetesi, ABD'de birçok ilki gerçekleştirdi. Bunlardan bir tanesi, ABD'de yayınlanan en uzun soluklu gazete olması. İkincisi, sırtını seküler veya dini herhangi bir yapıya dayamadan, tamamen Anadolu'nun değerlerini kuşanmış özel bir müteşebbislik ruhuyla çıkartılmış olması. Üçüncüsü, ABD'de en fazla noktaya ulaşıyor olması. Gazeteyi yaklaşık 48 eyalete ulaştırıyoruz. Bunlara bir tanesini daha ekledik. Grafik tasarım editörümün katkısıyla Forum USA gazetesi, ABD'de ilk kez mizanpaj ve dizayn alanında bir ödül alarak, Türk Amerikan toplumunun kalite ve estetik anlayışının tasarım konusunda hangi noktalara ulaştığını göstermek açısından bir ilke imza attı."

Resepsiyona katılan New York Başkonsolosu Ertan Yalçın da Forum USA'in mizanpajıyla ödül kazanan Aydemir'i ve gazete çalışanlarını tebrik ederek, ödülün "anlamlı bir başarı" olduğunu söyledi.

Yalçın, Forum USA'in tasarım kalitesinin üniversite tarafından tescil edilmiş olmasının memnuniyet verici olduğunu belirterek, "Tamamen kendi çabalarıyla yapılan bir çalışma olması ve yerel haberleri ülkemizin haberleriyle güzel bir şekilde harmanlayarak sunması gazeteyi daha da başarılı kılıyor." dedi.

Böyle bir çalışmanın toplumun kendi imkanlarıyla sürdürülebilir olmasının önemine işaret eden Yalçın, "İstikrarlı bir şekilde bu başarıya ön ayak olduğu için gazetenin sahibi Mustafa Tuncer'i tebrik ediyorum." diye konuştu.

CUNY Gazetecilik Fakültesi Etnik Medya Merkezi Başkan Yardımcı Jehangir Khattak da Forum USA'i kutlayarak, ödülün aralarında akademisyenlerin bulunduğu bağımsız bir jüri tarafından verildiğini vurguladı.

Khattak ayrıca 11 Eylül saldırılarından sonra ana akım medyanın yanında bağımsız etnik medyanın, toplumların sesinin duyulması açısından daha önemli bir rol üstlendiğini söyledi.

ABD\'de Türk Gazetesi Forum Usa\'in Mizanpajına Ödül - New
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'de Türk Gazetesi Forum Usa'in Mizanpajına Ödül - New - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement