ABD'de ve İngiltere'de Maskeli 'Kapitalizm' Protestosu - Son Dakika
Güncel

ABD'de ve İngiltere'de Maskeli 'Kapitalizm' Protestosu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Polislerin göstericilere müdahalesinde yaşanan arbede görüntüsü- Polislerin göstericilere müdahalesi- Gözaltına alınan göstericiler- Göstericilerin ellerinde pankart ve sloganla yürüyüşü- Atlı polislerin müdahalesi- Gözaltına alınan göstericiler ABD'de ve İngiltere'de maskeli 'kapitalizm' protestosuWashington ve Londra'da bilgisayar korsanı grubu "Anonymous" tarafından düzenlenen yürüyüşte maskeli binlerce kişi kapitalizmi protesto etti.

06.11.2015 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Polislerin göstericilere müdahalesinde yaşanan arbede görüntüsü- Polislerin göstericilere müdahalesi- Gözaltına alınan göstericiler- Göstericilerin ellerinde pankart ve sloganla yürüyüşü- Atlı polislerin müdahalesi- Gözaltına alınan göstericiler ABD'de ve İngiltere'de maskeli 'kapitalizm' protestosu Washington ve Londra'da bilgisayar korsanı grubu "Anonymous" tarafından düzenlenen yürüyüşte maskeli binlerce kişi kapitalizmi protesto etti.WASHINGTON/ ABD'nin başkenti Washington'da maskeli bir grup kapitalizm karşıtı gösteri düzenledi.Uluslararası bilgisayar korsanı grubu "Anonymous" organizasyonuyla dünya genelinde birçok kentte aynı gün düzenlenen yürüyüşün Washington ayağına katılan çok sayıda kişi, Washington Anıtı önünde toplandıktan sonra "V for Vendetta" filminde yer alan Guy Fawkes maskeleri takarak ABD Kongresi ve Beyaz Saray'a yürüdü."Şirketlerin açgözlülüğünü, polis şiddetini, adaletsizliği ve medyada sansürü" protesto ettiklerini dile getiren göstericiler, Beyaz Saray önünde sloganlar attı. Washington polisi, genel olarak olaysız geçen gösterilerde bir kişinin polise saldırdığı gerekçesiyle gözaltına alındığını bildirdi. Los Angeles kentindeyse daha küçük bir grup danslar ve sloganlar eşliğinde polis şiddetini ve yolsuzlukları protesto etti. LondraGösterinin İngiltere ayağında ise başkent Londra'da bir araya gelen "Guy Fawkes" maskeli binlerce kapitalizm karşıtı, ünlü Trafalgar Meydanı'nda toplandı.Bakanlıkların bulunduğu Whitehall Caddesi'nden Parlamento binasına doğru yürüyen protestocular, Başbakanlık binasının önünden geçerken kapitalizm karşıtı sloganlar attı. Yüksek vergilendirme, gençler arasındaki işsizlik ve eğitim alanlarındaki kesintiler başta olmak üzere iktidardaki Muhafazakar Parti hükümetinin kemer sıkma politikalarını protesto eden göstericiler, planlanan yürüyüş güzergahının dışına çıkarak İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in resmi konutu olan Buckingham Sarayı'na devam etti.Burada bir süre monarşi ve eşitsizlik karşıtı sloganlar atan göstericiler, zaman zaman havai fişekler patlattı. Patlatılan havai fişekler atlı polislerin hayvanlarını ürküttü. Bunun üzerine atlı polisler hayvanları kontrol etmekte zorlandı ve kısa süreli tedirginlik yaşandı.Bu arada, polise boş cam şişe atan yüzleri maskeli göstericilerin bazıları sarayın yakınındaki Green Park'ta da bir polis aracını ateşe verdi.Yürüyüşün bitiş saatini takiben polisin yaptığı uyarılara rağmen dağılmayan bazı göstericiler, Trafalgar Meydanı'nda polis tarafından gözaltına alındı.İngiliz tarihinin en büyük vatan haini olarak kabul edilen İngiliz asker Guy Fawkes, dönemin monarşisine karşı gelmiş ve 5 Kasım 1605'te parlamentoyu barut fıçılarıyla havaya uçurma girişiminde bulunmuştu. Guy Fawkes'ın yakalanması ve saldırı planının başarısız olması, İngiltere genelinde her yıl 5 Kasım'da havai fişekler atılarak kutlanıyor.

ABD\'de ve İngiltere\'de Maskeli \'Kapitalizm\' Protestosu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'de ve İngiltere'de Maskeli 'Kapitalizm' Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralandı
    00:19 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralandı

    Manisa'nın Selendi ilçesinde meydana gelen trafik kazasında okul servisi ile kapalı kasa kamyonet çarpıştı. Kazada 9 öğrenci hafif şekilde yaralanırken Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, öğrencileri hastanede ziyaret etti. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    23:58 Tokat'ın Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11'de 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi. AFAD ve diğer kurumlar çalışmalara devam ediyor. Can kaybı yaşanmazken, bazı binalarda hasar oluştu. Vatandaşlar açık alanlarda bekliyor. İçme suyu konusunda uyarı yapıldı.

  • 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı
    23:48 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Suk Dörtlüsü Quartet Sahne Aldı

    Hüseyin Başkadem'in yönettiği 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nin ikinci gününde, Suk Dörtlüsü Quartet sahne aldı. Prag Sahne Sanatları Akademisi'nden gelen sanatçılar, çello, viyola ve keman enstrümanlarıyla seçkin eserlerini seslendirdi. Başkadem, konserde yaptığı konuşmada, dünyada keman ailesinden 4 enstrümanı bir arada çalabilen çok az grubun olduğunu belirtti ve Suk Dörtlüsü Quartet'in festivale üçüncü kez katıldığını söyledi.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.


Advertisement