ABD'deki Başarılı Türk Kadınları Ödüllendirildi - New - Son Dakika
Güncel

ABD'deki Başarılı Türk Kadınları Ödüllendirildi - New

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Törenden görüntüler Ödüllerin verilmesi Röportajlar ABD'deki başarılı Türk kadınları ödüllendirildi "TurkofAmerica" dergisinin "En Etkin 30 Türk Kadın" ödülleri sahiplerini buldu NEW ABD'deki yayımlanan "TurkofAmerica" dergisi tarafından verilen "En Etkin 30 Türk Kadın" ödülleri sahiplerini buldu.

18.03.2016 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Törenden görüntüler

Ödüllerin verilmesi

Röportajlar ABD'deki başarılı Türk kadınları ödüllendirildi

"TurkofAmerica" dergisinin "En Etkin 30 Türk Kadın" ödülleri sahiplerini buldu

NEW ABD'deki yayımlanan "TurkofAmerica" dergisi tarafından verilen "En Etkin 30 Türk Kadın" ödülleri sahiplerini buldu.

New York Marriot Otel'de düzenlenen ödül töreninde, ABD'deki Türk toplumunun önde gelen kadınlarını bir araya geldi.

Törende ABD Başkanı Barack Obama'nın gönderdiği mesaj, Türk toplum temsilcilerinden Ali Çınar tarafından okundu. ABD'nin hikayesinin, her zaman kendileri ve ülkeleri için fırsat ve ilerleme konusunda cesur adımlar atmaktan korkmayanlar tarafından yazıldığını ifade eden Obama, mesajında "Türk-Amerikan kadınları, ülkemizin yazarları, yenilikçileri, alimleri, iş adamları, bu mirasın gurur verici bir parçası olmuştur" ifadesine yer verdi.

Türkiye'nin New York Başkonsolosu Ertan Yalçın, yaptığı konuşmada, törenin Türkiye'yi onurlandırdığını ifade ederek, başarılarının alkışlandığı Türk kadınlarının ülke demokrasisinin en önemli yapı taşlarından olduğunu kaydetti. Ödüle layık görülen kişilerin güçlü bir birey ve toplum bilincine sahip olduğunu dile getiren Yalçın, Türk kadınlarının ABD'deki profesyonel iş hayatında örnek gösterilen liderler olduğunu söyledi.

Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı da bugün milyonlarca insanın evlerini terk etmek zorunda kalarak güvenilir bir yer bulma çabası içinde olduğuna, buna rağmen Avrupa'nın fiziksel duvarlar ördüğüne işaret etti. Sabancı, Batı medeniyeti ile Doğu kültürü arasında ötekileştirme yerine diyalog olması gerektiğini vurgulayarak, barış ve özgürlük içinde yaşama hakkının önemine değindi.

Törenin onur konuğu Dr. Mehmet Öz, yazdığı kitaplar ve televizyon programıyla eğlence sektörü alanında ödül alan kızı Daphne Öz'e ödülünü takdim etti. Mehmet Öz'ün kız kardeşi Seval Öz de ödüle layık görülen isimler arasında yer aldı. Continental Intelligent Transportation Systems Şirketi Üst Yöneticisi Seval Öz'e ödülünü Vuslat Doğan Sabancı verdi.

Dr. Mehmet Öz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ödül töreninin Türklerle Amerikalıları bir araya getirdiğini ve ABD toplumundaki kültürel çeşitliliğe ışık tuttuğunu ifade etti. ABD'de de yaşayan Türklerin zengin kültürleriyle Amerikan toplumuna katkı sunduğunu dile getiren Öz, "Türk olmasaydım burada başarılı olamazdım" dedi. Öz, her yıl Türkiye'yi ziyaret ettiğinde ekonomik ilerlemeleri görerek bunlarla gurur duyduğunu kaydetti.

Daphne Nur Öz de ödüle layık görüldüğü için çok heyecanlı olduğunu belirterek, zengin bir mirasa sahip olan Türk kültürünü yaşamanın ayrıcalıklı olduğunu dile getirdi.

Geri dönüşüm alanında ödül alan NTrecycling'in sahibi ve yöneticisi Nurgül Yavuzer ise ABD'de kadınların cinsiyetinin yanı sıra etnik ve dini sebepler yüzünden de ezilen konumda olduğunu anlattı. 18 yıldan beri Amerika'da yaşayan Yavuzer, bu durumun kendisini başarıya götüren etkenler arasında olduğunu vurgulayarak, Amerika'da attığı her adımın Türkiye'yi temsil etmiş olmanın bilinciyle olduğuna dikkati çekti ve "Önemli olan, bir kadının yapmak istiyorum demesi. Gerisi zaten yoğun bir çalışma temposuyla geliyor" dedi.

ABD'deki First Republic Bank'in Kıdemli Başkan Yardımcısı, CIO ve Co-Risk Yönetimi Başkanı Hafize Gaye Erkan da başarısında en büyük etkenin Türk kültürü ve ailesinden aldığı değerlerin olduğunu ifade ederek, her zaman dürüst, alçakgönüllü ve çalışkan olmanın önemine değindi. Erkan, ABD'de bir Türk kadını ve vatandaşı olarak üst düzeyde bir liderlik pozisyonunda olmanın onur verici bir duygu olduğunu dile getirerek, bu fırsatı sağladığı için Türkiye'ye, devlet temsilcilerine ve kurumlarına minnettar olduğunu sözlerine ekledi.

Ödül alan ilk 10 Türk kadını arasında şu isimler yer alıyor:

"Yemek şefi, yazar ve TV programı sunucusu Daphne Öz, Sierra Nevada Şirketi Başkanı Eren Özmen, Intel Corporation İş Geliştirme ve Strateji Başkan Yardımcısı Ayşegül İldeniz, Continental Intelligent Transportation Systems Şirketi Üst Yöneticisi Seval Öz, AnchorFree Şirketi Kurucu Ortağı ve dijitalden sorumlu üst düzey yöneticisi Bağlan Nurhan Rymes, Türk Kültür Derneği (TCF) üyesi Serpil Ayaslı Trustee Kurucu Ortağı, Alcoa Vakfı Başkanı Esra Özer, Ralph Lauren Yatırımcı İlişkileri Yöneticisi ve Başkan Yardımcısı Evren Doğan Kopelman, Minneapolis FED Başkan Yardımcısı asistanı Mesude Cıngıllı, Washington Tekstil Müzesi Kuratörü Sumru Belger Krody."

Ödül alanlar arasında, uzun yıllar ABD'de yaşayan aktivist Şevkiye Sun ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Başkan Yardımcısı, Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu Bölge Direktörü Cihan Sultanoğlu da bulunuyor.

Törene Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ve Chobani Yoğurt'un kurucusu Hamdi Ulukaya ve KADEM Başkanı Sare Aydın Yılmaz da katıldı.

ABD\'deki Başarılı Türk Kadınları Ödüllendirildi - New
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'deki Başarılı Türk Kadınları Ödüllendirildi - New - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement