ABD'deki sert kış şartları hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor: 58 ölü - Son Dakika
Güncel

ABD'deki sert kış şartları hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor: 58 ölü

ABD\'deki sert kış şartları hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor: 58 ölü

NEW ABD'de yaklaşık bir haftadır etkisini sürdüren şiddetli kutup soğukları nedeniyle şu ana kadar hayatını kaybedenlerin sayısının en az 58 olduğu bildirildi.

19.02.2021 20:33  Güncelleme: 20:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NEW ABD'de yaklaşık bir haftadır etkisini sürdüren şiddetli kutup soğukları nedeniyle şu ana kadar hayatını kaybedenlerin sayısının en az 58 olduğu bildirildi.

Teksas eyaleti başta olmak üzere ülkenin iç orta ve güney kısımlarını etkileyen şiddetli kar ve buzlanma, olumsuz durumların yaşanmasına neden oluyor.

Associated Press, aşırı soğuklar ve buna bağlı kazalar nedeniyle şu ana kadar en az 58 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Ölümlerin bir kısmının yollardaki buzlanmadan kaynaklı trafik kazalarının sebep olduğu aktarıldı.

Haberlerde, aşırı soğuklarda en az 6 kişinin evinde donmuş olarak bulunduğu kaydedilirken, araçlarında ısınmak isteyen birçok kişinin karbonmonoksit zehirlenmesine maruz kaldığı, bazılarının ise evlerinde ısınmaya çalışırken çıkan yangınlar sonucu öldüğü bilgisi paylaşıldı.

ABD Ulusal Meteoroloji Servisi, Teksas'ta bir hafta boyunca eksi 18'leri gören hava sıcaklığının hafta sonundan itibaren gündüz 10 dereceye kadar yükseleceği ancak gece tekrar eksilere düşeceği tahmininde bulundu.

Elektrik kesintileri kısmen onarıldı

Kar ve buzlu soğuk hava, dün güney eyaletlerinden Virginia, Maryland ve Pennsylvania üzerinden kuzeydoğu eyaletlerine doğru kayarken; Teksas'ta elektrik kesintilerinin de kısmen onarıldığı belirtildi.

"Poweroutage.us" sitesinde, Teksas'ta hala 200 bine yakın ev ve iş yerinin elektriksiz olduğu, Virgina ve Louisiana gibi çevre eyaletleri ve Oregon'la birlikte ülke genelinde hala 400 binden fazla kişinin elektriğe ulaşamadığı kaydedildi.

Eyaletteki elektrik akışını yöneten Texas Elektrik Güvenilirlik Konseyi (ERCOT) yetkilileri, hava koşullarına bağlı olarak elektrik şebekelerinin tamiri için yoğun çaba sarf ettiklerini, elektrik kullanımının aşırı artması durumunda hafta ortasına kadar dönüşümlü olarak tekrar kesintilere gidebileceklerini açıkladı.

Su sorunundan 14 milyon kişi etkileniyor

Eyaletlerde yaşanan don ve buzlanma nedeniyle tesisatlarda meydana gelen patlamalar sonucu su sistemlerinde sıkıntıların devam ettiği belirtildi.

Ülkenin en kalabalık ikinci eyaleti olan Teksas'ta yetkililer, nüfusun neredeyse 4'te birini kapsayan 7 milyon kişiye "hafta başına kadar musluk sularını tüketmeden önce kaynatmaları" uyarısında bulundu.

Teksas Çevresel Kalite Komisyonu, eyalet genelinde 1000'den fazla kamuya ait su sisteminin zarar gördüğünü, eyalet genelinde 14 milyon kişinin bundan etkilendiği bilgisini paylaştı.

Federal Acil Durum Yönetimi Ajansı (FEMA), eyaletlere jeneratör, battaniye ve hazır gıda malzemeleri gönderirken, özellikle Teksas'ta su olmadığı için operasyonları kısıtlayan hastane ve bakımevlerinin su sisteminin onarılması için çaba sarf ettikleri kaydedildi.

Biden, Teksas Valisi'ne ek yardım önerdi

Teksas Valisi Greg Abbott, eyalet genelinde devam eden dondurucu soğukların gıda tedarik zincirini de tehdit ettiğini belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden'ın, dün gece Vali Abbott'ı arayarak, eyalet ve yerel yönetimlere yönelik federal hükümetin ek yardım desteği konusunu görüştükleri kaydedildi.

Tennessee, Louisiana, Mississippi gibi Teksas civarındaki eyaletlerde de su sorununun devam ettiği aktarılarak, aynı şekilde "vatandaşların musluk sularını kullanmadan önce kaynatmaları" çağrısı yapıldı.

Bu konuda henüz resmi bir açıklama yapılmamakla birlikte, Teksas'taki yerel kaynaklarda, son bir haftadır etkili olan sert kış şartlarının 45 ila 50 milyar dolar hasara yol açtığı belirtiliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'deki sert kış şartları hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor: 58 ölü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda öğrencilerin atıktan sanata ürünleri sergilendi
    19:04 Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda öğrencilerin atıktan sanata ürünleri sergilendi

    Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı'nda, Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin atıklardan yaptığı ürünler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü standında sergilendi. Karnavalın ana teması olan karbon ayak iziyle ilgili bilinçlendirme yapılırken, öğrencilerin geri dönüşüm bilincini ve doğa sevgisini aşıladığı belirtildi.

  • Çorum'un Alaca ilçesinde yağmur duası edildi
    19:03 Çorum'un Alaca ilçesinde yağmur duası edildi

    Alaca Belediyesi, bayar ayarlarının kurak geçmesi nedeniyle yağmur duası etkinliği düzenledi. Cuma namazının ardından Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Alaca Belediye Başkanı Şerif Arslan ile birlikte yağmur duası yaptı.

  • Edirne'de motosikletin çarptığı anne ve kızı yaralandı
    18:59 Edirne'de motosikletin çarptığı anne ve kızı yaralandı

    Ali Rıza Ataktürk Caddesi'nde Y.E.Y. idaresindeki 22 ADG 393 plakalı motosiklet, yolun karşısına geçmeye çalışan anne ve kızına çarptı. Kazada anne ve kızı yaralandı. Haber verilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri gönderildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesi sonrası hastaneye kaldırıldı. Motosiklet sürücüsü ifadesine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü.

  • İETT Otobüsü Kayarak Yan Yola Girdi, Kara Yolunda Uzun Araç Kuyruğu Oluştu
    18:58 İETT Otobüsü Kayarak Yan Yola Girdi, Kara Yolunda Uzun Araç Kuyruğu Oluştu

    Büyükçekmece'de yağışlı havanın etkisiyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan İETT otobüsü, bir kısmı yan yola girerken bir kısmı da D-100 kara yolunu kapattı. Yolcuların tahliye edildiği kazada bir kişi hafif yaralandı. İtfaiye ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Ankara istikameti bir süre trafiğe kapanan D-100 kara yolunda uzun araç kuyruğu oluştu. Otobüsün bir kısmının çekilmesinin ardından trafik akışı tek şeritten sağlanmaya başlandı.

  • Eyüpsultan'da trafik kazasında hayatını kaybeden zabıta memuru son yolculuğuna uğurlandı
    18:57 Eyüpsultan'da trafik kazasında hayatını kaybeden zabıta memuru son yolculuğuna uğurlandı

    Eyüpsultan'da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden zabıta memuru Semih Çakıllı, Piyale Paşa Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Kazada ağır yaralanan Çakıllı, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Cenaze namazına ailesi, yakınları ve zabıta meslektaşları katıldı.


Advertisement