ABD'deki Türk Enerji Sektörü Tek Yürek Oldu - Son Dakika
Güncel

ABD'deki Türk Enerji Sektörü Tek Yürek Oldu

ABD\'deki Türk Enerji Sektörü Tek Yürek Oldu

ABD’de bulunan enerji sektöründe faaliyet gösteren Türk iş adamları bir araya geldi.

17.03.2018 23:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'de bulunan enerji sektöründe faaliyet gösteren Türk iş adamları bir araya geldi.

MÜSİAD USA Enerji Komitesi tarafından düzenlenen panelde birlik beraberlik vurgusu yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Amerika Türk Toplulukları Birliği Başkanı ve MÜSİAD Enerji Komitesi Başkanı Savaş Şahin, "Türkiye artık, iç pazarının büyüklüğü, siyasi istikrarı ve sunduğu yatırım ve teşvik destekleri ile enerji sektöründeki yatırımcılar için cazibe merkezi olmuştur" dedi.

Bütün dünya ülkelerinin sağlam bir ekonomisinin olmazsa olmazı olan enerji piyasasının önemli aktörleri olarak toplandıklarını belirten Başkan Şahin, "Öncelikle milletimizin refahı için, mukaddeslerimiz için, Afrin'de cesaret ve kararlılıkla mücadele eden kahraman ordumuza Rabbimden muvaffakiyetler, şehitlerimize de Rabbimden rahmet diliyorum. Bizler hamdolsun, diğer bütün sektörler gibi ülkemiz enerji piyasasının da yatırımcı dostu, öngörülebilir, istikrarlı, etkin ve verimli şekilde işlediğini görmekteyiz. Özellikle yatırım maliyetlerinin yüksek olduğu, geri dönüşlerin uzun vadeli olduğu enerji piyasasında ülkemizin son dönemde çektiği yabancı yatırım miktarı gelinen noktayı işaret etmektedir. Ülkemiz artık, iç pazarının büyüklüğü, siyasi istikrarı ve sunduğu yatırım ve teşvik destekleri ile enerji sektöründeki yatırımcılar için cazibe merkezi olmuştur. Bizler bu kongrede, uluslararası perspektiften bakabilecek aktörler olarak, birikimlerimizi, ülkemizin ve sektörün geleceğine yönelik beklenti ve değerlendirmelerimizi paylaşacağız. Amerika'da var olan enerji piyasasına Türk iş adamlarımızın etkin ve kalıcı bir şekilde girişini sağlamak ve aynı zamanda burada bulunan iş adamlarının da ülkemizin enerji sektöründe yatırım yapmasını ve iş birliğini yapmasını sağlamak bu kongre ile amaçladığımız öncelikli hedefimizdir" diye konuştu.

"Anadolu'da yaşayan insanlardan daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız vardır"

MÜSİAD USA New York Şubesi Başkanı Yavuz Orta ise, "Ticaretin görülen olduğu kadar görülmeyen kuralları da vardır. Ticaretin görülmeyen kuralı peygamber efendimiz zamanında başlamış Medine pazarına, ondan sonra sekizinci ve dokuzuncu yüzyıla gittiğimizde Arap tüccarlarının nasıl dünyanın şeklini değiştirdiği gibi ticaret yaparak bazen İslamlaştırdığını görürüz. Bizler Anadolu'nun bağrından çıkmış yurt dışında yaşayan gurbetçileriz. Anadolu'da yaşayan insanlardan daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız vardır. Bizim yaptığımız işleri birlikte yapmamız gerekiyor. Ticaret insanlarının bir birlerine yardımcı olması gerekiyor.

2017 yılına baktığımız zaman Türkiye ABD'ye 7,5 milyar dolarlık mal göndermiş. ABD'de Türkiye'ye 8,5 milyar dolarlık mal göndermiş. Ticaret dengeli gözüküyor. ABD'nin toplam ithalatına baktığınız zaman 8,5 trilyon dolar. Türkiye 1 yılda ihracatı ile ABD'nin 1 günde aldığı malı gönderemiyor. ABD daha yakın tarihte savaş yaptığı Vietnam bile buraya 49 milyar dolarlık mal satıyor. Bizler burada Türkiye'deki iş adamlarının bağlantıları ve rehberleri olabiliriz. Onların buraya daha fazla ihracat yapmasını sağlayabiliriz" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'ye olan borcumuzu geri ödeme zamanıdır"

MÜSİAD USA Başkanı Mustafa Tuncer, "Bizler global dünyada bireyselliğin ön plana çıktığı ve herkesin yalnızlaştığı bu dünyada güçlü olabilmek, ayakta kalabilmek için ve duruşumuzu sağlamlaştırabilmek için birlikteliklere ihtiyacımız var. Teksas'ta ilk memleketin milli değerleri ile uzlaşı içinde olan insanlarla toplandık. Neden Teksas'ta diyorum, malum terör örgütü yapılanmasının en güçlü olduğu yerlerden biridir orası. Her ne kadar burada yaşıyor olsak bile memleketimizi çok seviyoruz. Hem burada olan toplumumuz ve hem de memleketimize olan borcumuz açısından şimdi bunun geri ödemesini yapma zamanıdır. Kimimiz bunu hapse düşerek öder, kimimiz yazarak kalemiyle öder, bize düşen profesyonel iş adamları olarak da memlekete borcumuzu ödeyeceğiz. Fiili olarak pratikte bir şeyler yapmamız lazım. Klasik laftır Türkler neden bir araya gelemiyor. Türkler her zaman bir arada. Ancak Türkler hiçbir zaman azınlık olarak başka toplumların arasında yer almamıştır. Biz hiçbir yerde azınlık olarak yaşamadık ki" dedi.

"Türkiye'de yatırım ortamında çok ciddi değişiklikler olmuştur"

New York Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Ahmet Selçuk Nalbant, konuşmasında özetle şunlara değindi:

"ABD Ekonomi Bakanlığımız için hedef ülkelerden bir tanesidir. Bakanlığımız Türkiye'nin dış ticaret politikasını belirleyen kuruluşlardan bir tanesidir. AB'ye ihracatımız toplam ihracatımızın yarısına yakınını oluştururken ABD ile çok düşük noktadadır. Bundan dolayı mutlaka artırılması gerekmektedir. Bu potansiyeli görerek destek oluşturulmuştur. Bunlardan bir tanesi Türk Ticaret Merkezidir. Manhattan'ın göbeğinde kurulmuş ticaret anlamıyla Türkiye'deki firmalarımıza destek vermek amacıyla faaliyete geçmiştir. Bunun gibi pek çok desteği iş adamlarımıza sunmaktadır. Türkiye'de yatırım ortamında çok ciddi değişiklikler olmuştur. Ülkemize yatırım yapmak istediğinizde arazi, personel desteği verilmektedir. Yatırıma katkı oranı dediğimiz bir kavram var; yapacağınız yatırımın yaklaşık yüzde 80'ini devletten geri alabileceğiniz sistem çerçevesinde yatırımlar şu anda ciddi ölçüde desteklenmektedir." - NEW YORK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel ABD'deki Türk Enerji Sektörü Tek Yürek Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muğla'da 34 düzensiz göçmen yakalandı, 25'i kurtarıldı
    20:49 Muğla'da 34 düzensiz göçmen yakalandı, 25'i kurtarıldı

    Muğla'nın Datça ilçesinde iki ayrı düzensiz göçmen olayında 12'si çocuk 34 düzensiz göçmen yakalanırken, 13'ü çocuk toplam 25 düzensiz göçmen kurtarıldı. Lastik botun su alarak batma tehlikesi yaşaması üzerine Sahil Güvenlik ekipleri müdahale etti ve 25 düzensiz göçmen kurtarıldı. Ayrıca, başka bir lastik bot da durdurularak içindeki 34 düzensiz göçmen yakalandı.

  • Sivas'ta devrilen otomobilin sürücüsü tedavi altına alındı
    20:43 Sivas'ta devrilen otomobilin sürücüsü tedavi altına alındı

    Sivas'ta meydana gelen trafik kazasında, Ş.T.B. yönetimindeki bir otomobil park halindeki araca çarptıktan sonra devrildi. Kazada yaralanan sürücü, ambulansla Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

  • Kandıra'da traktörü gölette mahsur kalan kişi kurtarıldı
    20:39 Kandıra'da traktörü gölette mahsur kalan kişi kurtarıldı

    Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde yaşayan Fevzi O., traktörünü yıkamak için girdiği Arıklar Göleti'nde mahsur kaldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle Fevzi O. kurtarıldı ve traktörü de iş makinası yardımıyla çıkarıldı.

  • Sakarya'da çıkan yangında çok sayıda büyükbaş hayvan telef oldu
    20:38 Sakarya'da çıkan yangında çok sayıda büyükbaş hayvan telef oldu

    Sakarya'nın Karapürçek ilçesinde bulunan bir besi çiftliğinde çıkan yangında, dumandan etkilenen bir kişi hastaneye kaldırıldı ve çok sayıda büyükbaş hayvan telef oldu. Yangın, samanlık, ev ve ahıra sıçradı ve itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor.

  • Otomobil lastiğini kesti, kendisini durdurmaya çalışan şahsı bıçakladı
    20:33 Otomobil lastiğini kesti, kendisini durdurmaya çalışan şahsı bıçakladı

    Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bir otomobilin lastiğini kesen bir şahıs ile onu durdurmaya çalışan bir kişi arasında kavga çıktı. Bıçak ve sopayla birbirine giren 2 şahıs yaralandı. Olay, Şeyh Sinan Mahallesi Garaj 2. Sokak üzeri Eski Sanayi mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, bir aracın lastiğini bıçakla kesen S.S. isimli şahıs, o esnada yol kenarında oturan E.K. tarafından görüldü. Aracın zarar gördüğünü fark eden E.K., bıçaklı saldırgana tepki gösterdi. İkili arasında çıkan tartışma büyüyerek kavgaya dönüştü. Çıkan kavga sonrası ikili bıçak ve sopayla birbirine girdi. S.S. sopayla başından yaralanırken, E.K. de bıçak darbesiyle bacağından yaralandı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi yaptı. Yaralılar, ambulanslarla Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayla ilgili polis tarafından inceleme başlatıldı.

  • Silivri'de kahvehaneye av tüfeğiyle saldırı kamerada
    20:31 Silivri'de kahvehaneye av tüfeğiyle saldırı kamerada

    İstanbul Silivri'de bir kişi aralarında husumet bulunan şahsın kahvehanesine av tüfeği ile saldırı gerçekleştirdi. Saldırı anı güvenlik kamerasına yansıdı. Şüpheli jandarma tarafından yakalandı ve ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

  • Doruk Erolçevik, Eskrim Dünya Şampiyonası'nda Altın Madalya Kazandı
    20:30 Doruk Erolçevik, Eskrim Dünya Şampiyonası'nda Altın Madalya Kazandı

    Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası'nda mücadele eden Doruk Erolçevik, Mısırlı rakibi Eslam Osama'yı yenerek dünya şampiyonu oldu. Erolçevik, erkekler epede ilk dünya derecesini elde ederek Türk eskrim tarihinde bir ilke imza attı. Şampiyonluk madalyasını T.C. Suudi Arabistan Krallığı Büyükelçisi Prof. Dr. Emrullah İşler'in elinden aldı.

  • Dubai Uluslararası Havalimanı'nda uçaklar sel sularında güçlükle ilerledi
    20:28 Dubai Uluslararası Havalimanı'nda uçaklar sel sularında güçlükle ilerledi

    Birleşik Arap Emirlikleri'nde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Dubai Uluslararası Havalimanı'nı sular altına kalırken, uçaklar sel sularında güçlükle ilerledi. Uçuşlar 25 dakika süreyle askıya alındı, birçok uçuş iptal edildi veya komşu havalimanlarına yönlendirildi.

  • Batman'da Sason Çayı'na uçan araç kayalıklarda asılı kaldı
    20:28 Batman'da Sason Çayı'na uçan araç kayalıklarda asılı kaldı

    Batman'da bir hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Sason Çayı'na uçtu ve kayalıklarda asılı kaldı. Araçta mahsur kalan 2 kişi ekiplerin yoğun çalışmaları sonucu kurtarıldı.


Advertisement