ABD'den Cemal Kaşıkçı İçin Yeni Açıklama: Gerçekleri Bulma Aşamasındayız - Son Dakika
Güncel

ABD'den Cemal Kaşıkçı İçin Yeni Açıklama: Gerçekleri Bulma Aşamasındayız

ABD Başkanı Trump'ın damadı ve Başdanışmanı Kushner, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Kaşıkçı konusunda hala gerçekleri bulma aşamasındayız. Trump ve Pompeo, gerçekler ortaya çıktıktan sonra ne yapılacağına karar verecek." dedi.

22.10.2018 17:43  Güncelleme: 00:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve başdanışmanı Jared Kushner, yakın ilişkide olduğu Suudi Veliaht Prensi'nin karıştığı Cemal Kaşıkçı vakasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

"SUUDİ ARABİSTAN ÖNEMLİ BİR MÜTTEFİK"

Suudi kraliyetinin gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldüğünü kabul etmesinin ardından getirdiği izahatlarla ilgili sorularla karşılaşan ABD Başkanı'nın damadı ve başdanışmanı Kushner, Trump yönetiminin henüz kanıt toplama aşamasında olduğunu dile getirdi.

Cemal Kaşıkçı vakasıyla ilgili olguların netleşmesinin ardından Trump ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Suudi Arabistan'la ilgili nasıl bir eylemde bulunulacağına karar vereceğini ifade eden Kushner, Suudi Arabistan'ın öneli bir müttefik olduğunun altını çizdi.

"ABD, GERÇEKLERİ ORTAYA ÇIKARMAYA ÇALIŞIYOR"

Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman (MbS) ile yakın ilişkide olan Trump'ın damadı ve başdanışmanı, ABD yönetiminin gözlerini dört açtığını, Trump'ın ABD'nin çıkarlarına odaklandığını söyledi. MbS'ye şeffaf olmasını ve durumu çok ciddiye almasını telkin ettiğini aktaran Kushner, Suudi Veliahtı'na güvenip güvenmediği sorulduğunda "ABD gerçekleri ortaya çıkarmaya çalışıyor. Suudiler de kritik önemde ortaklar" yanıtını verdi.

ABD\'den Cemal Kaşıkçı İçin Yeni Açıklama: Gerçekleri Bulma Aşamasındayız

Son Dakika Güncel ABD'den Cemal Kaşıkçı İçin Yeni Açıklama: Gerçekleri Bulma Aşamasındayız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement