ABD'den Türkiye'ye Tehlikeli Bakış - Son Dakika
Güncel

ABD'den Türkiye'ye Tehlikeli Bakış

Gün geçmiyor ki Batılı politikacılar ve yazarlar Türkiye ile ilgili kin dolu bir yazı kaleme almasın . Bu defa da ABD eski başkan yardımıcısı danışmanı, nefret dolu bir bir iftira yazı kaleme aldı

19.06.2016 16:31  Güncelleme: 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'nin eski başkan yardımıcı Dick Cheney'in ulusal güvenlik danışmanı John Hannah, Foreign Policy dergisi için Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında 'tehlikeli' bir yazı kaleme aldı.

'TÜRKİYE KARŞITI' YAZI YAYINLANDI

Batı'da, son dönemlerde artan 'Erdoğan üzerinden Türkiye karşıtlığı' yükseliyor. John Hannah'ın Foreign Policy dergisinde yayımlanan yazısı da bunlara bir yenisi olarak eklendi.

BÖLÜNME YA DA ASKERİ MÜDAHALE

Hannah, yazısında, Türkiye için 'yoldan çıkan NATO müttefiki' ifadesini kullanıyor ve 'Türkiye ile başa çıkmak için' ya bölünme ya da askeri müdahale gerektiğini söylüyor. Çözüm sürecinin 'Erdoğan masayı devirdiği için' bittiğini iddia eden Hannah, ABD'nin Erdoğan ve Türkiye karşısında çıkarlarını düşünmesi gerektiğini söylüyor.

"HESAPLAŞMA GÜNÜ İHTİMAL DAHİLİNDE"

"Er ya da geç bir hesaplaşma günü yaşanması ihtimal dahilinde. ABD, zararlarını azaltma hazırlıklarına şimdiden başlamalı." diyen Hannah, sunduğu 'iç savaş, bölünme ya da darbe' çözümüne bakmadan Türkiye'de bir baskı ortamı olduğunu öne sürdü.

'IŞİD'E DESTEK VERİLİYOR' YALANI

John Hannah, yazısında, Türkiye'nin terör örgütü IŞİD'e karşı vardığı etkili mücadeleyi de görmezden gelerek, 'IŞİ'e destek' söylemini tekrar ısıtarak Foreign Policy'de okuyucunun önüne sunan Hannah, bunun ABD nezdinde de kabul gördüğünü iddia ediyor.(Kaynak: Star)

ABD\'den Türkiye\'ye Tehlikeli Bakış

Son Dakika Güncel ABD'den Türkiye'ye Tehlikeli Bakış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • nadir: bu kalles abd lileri turkiyeye sokmayalim incirligi abd ye kapatalim islam ordusunu acilan aktiflestirip incirlige konuslandiralim bu kallesler paraadan baska biseyle ilglenmezlr kizilderili katilleri cocuklsrin kollsri yumussk et taze diye kesip yiyen katiller dik duracagiz su an abdyle savasiyorux pkk yla degil tukiyem uyanin guze vatandaslarim saygilar. 0 0 Yanıtla
  • Canı: Demekki gündem olup bize kin kusuyorlarsa doğru giden bir yoldayız 0 0 Yanıtla

Advertisement