Erdoğan'ın Afrin Resti Sonrası ABD'den Yeni Çıkış: Türkiye'nin Endişelerini Gidermeyi Hedefliyoruz - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'ın Afrin Resti Sonrası ABD'den Yeni Çıkış: Türkiye'nin Endişelerini Gidermeyi Hedefliyoruz

Erdoğan'ın "Afganistan'da, Irak'ta süre belli miydi?" diyerek rest çekmesi sonrası ABD'den yeni Afrin operasyonu açıklaması geldi: Türkiye'nin endişelerini gidermeyi hedefliyoruz.

22.01.2018 16:07  Güncelleme: 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Operasyon sınırlı olmalı" diyen ABD'ye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın " Afganistan'da sizin süreniz belli oldu mu? Irak'ta bitti mi bu süre?" diyerek rest çekmesi sonrası ABD'den yeni açıklama geldi. Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Türkiye'nin Afrin Operasyonu'ndan (Zeytin Dalı Harekatı) dolayı kaygılı olduklarını söyledi.

"TÜRKİYE'NİN ENDİŞELERİNİ GİDERMEYİ HEDEFLİYORUZ"

Dışişleri Bakanı Tillerson, Türkiye'nin meşru güvenlik kaygılarını gidermek için birlikte neler yapılabileceğini görmek istediklerini belirtti.

"HER İKİ TARAFTAN DA SİVİL KAYBININ AZALMASINI İSTİYORUZ"

Tillerson, " Suriye'de her iki taraftan da itidal ve sivil kaybının azalmasını istiyoruz. ABD, Suriye'de istikrarın getirilmesine ve iç savaşın sona ermesi için Cenevre sürecine odaklanmaya çalışıyor" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN, ABD'YE BÖYLE YANIT VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yaptığı konuşmada ABD'nin harekatın süresiyle ilgili yaptığı açıklamalara yanıt vermişti. Erdoğan, "Amerika diyor, süre belli olmalı, fazla uzun olmamalı. Afganistan'da sizin süreniz belli oldu mu? Irak'ta bitti mi bu süre? Hala Irak'tasınız. Böyle bir savaş, matematik bir olay değil ki. Nasıl böyle bir şey sorarsınız? Ne zaman iş biterse bizim orada durmaya da merakımız yok, çekilmesini biliriz. Bunun için birilerinen icazet alma gibi derdimiz de yok. Bunu da bilmeniz lazım. Bölgenin gerçek sahibi olan kardeşlerimizin huzur ve güven içinde yaşayabilecekleri bir yer haline getirilmesi hususunda çalışmalar başlatılacaktır" dedi.

RUSYA DA SERT ÇIKTI: ABD PROVOKASYON YAPIYOR

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da gazetecilere yaptığı açıklamada, "Washington aktif olarak Kürtler arasında ayrılıkçı fikirleri teşvik etti, etmeyi de sürdürüyor" dedi. Lavrov açıklamasında, "ABD ya durumu anlamıyor ya da yaptığı kesinlikle bilinçli bir provokasyon" ifadelerini kullandı.

Erdoğan\'ın Afrin Resti Sonrası ABD\'den Yeni Çıkış: Türkiye\'nin Endişelerini Gidermeyi Hedefliyoruz

Son Dakika Güncel Erdoğan'ın Afrin Resti Sonrası ABD'den Yeni Çıkış: Türkiye'nin Endişelerini Gidermeyi Hedefliyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement