ABD'den Ek Gümrük Vergisi ile İlgili Dünya Ticaret Örgütüne Şikayet! Türkiye de Listede - Son Dakika
Güncel

ABD'den Ek Gümrük Vergisi ile İlgili Dünya Ticaret Örgütüne Şikayet! Türkiye de Listede

ABD, ithal çelik ve alüminyuma vergi getiren Çin, Avrupa Birliği, Kanada, Meksika ve Türkiye'yi Dünya Ticaret Örgütüne şikayet etti.

16.07.2018 20:51  Güncelleme: 20:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD, ithal çelik-alüminyuma ek gümrük vergisi uygulamasına karşılık olarak vergiler getiren Çin, Avrupa Birliği, Kanada, Meksika ve Türkiye'yi Dünya Ticaret Örgütü'ne şikayet etti.

ÇİN DE İTİRAZ BAŞVURUSU YAPTI

Çin de ABD yönetiminin Çin'den ithal ettiği 200 milyar dolarlık ürüne getirdiği yüzde 10 ilave gümrük vergisine karşı DTÖ'ye itiraz başvurusunda bulundu.

ABD'den Ek Gümrük Vergisi ile İlgili Dünya Ticaret Örgütüne Şikayet! Türkiye de Listede

ABD ŞİKAYET ETTİ

ABD Ticaret Temsilciliği Ofisi'nden yapılan açıklamada, "Çin, Avrupa Birliği, Kanada, Meksika ve Türkiye'nin ABD'den ithalata karşı uyguladığı yanıt tedbirler uluslararası kurallara uymuyor" dendi. Bununla birlikte ABD'nin, ithal çelik ve alüminyuma uyguladığı ek vergilerin uluslararası ticaret kuralları ile ABD yasalarına uygun olduğu kaydedildi.

ABD'den Ek Gümrük Vergisi ile İlgili Dünya Ticaret Örgütüne Şikayet! Türkiye de Listede

"ABD ÇIKARLARINI KORUMAK İÇİN TÜM TEDBİRLERİ ALACAK"

ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer, "Ortak sorunların çözümleri üzerinde birlikte çalışmak yerine bazı ticari ortaklar, Amerikan işçileri, çiftçileri ve şirketleri cezalandırma amacını güden yanıt tedbirleri almaya karar verdi" diye açıkladı. Yanıt tedbirlerin, DTÖ üyelerinin üzerine aldığı taahhütleri ihlal ettiğini kaydeden Lighthizer, sözlerini şöyle sürdürdü: ABD, çıkarlarını korumak için gereken tüm tedbirleri alacak ve ticari ortaklarımızı, çelik ve alüminyum sektörlerinin büyük ve sabit doygunluğunu sağlayan sorunlar üzerinde bizimle yapıcı çalışmaya çağırıyoruz.

ABD\'den Ek Gümrük Vergisi ile İlgili Dünya Ticaret Örgütüne Şikayet! Türkiye de Listede

Son Dakika Güncel ABD'den Ek Gümrük Vergisi ile İlgili Dünya Ticaret Örgütüne Şikayet! Türkiye de Listede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Doğu kesimlerde kuvvetli kar yağışı, Hatay'da kuvvetli sağanak bekleniyor
    13:42 Doğu kesimlerde kuvvetli kar yağışı, Hatay'da kuvvetli sağanak bekleniyor

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, yarın gece ve sabah saatlerinde Hakkari, Bitlis, Muş, Ağrı, Van'ın kuzeyi, Siirt ve Şırnak'ın doğu kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Bu durum ulaşımda aksamalara, buzlanma ve don olaylarına, kuvvetli rüzgar ve tipiye, yüksek kesimlerde çığ tehlikesine neden olabilir. Ayrıca Hatay'da bugün güney kesimlerinde başlayacak olan kuvvetli gök gürültülü sağanak, yarın tüm kıyı kesimlerini etkisi altına alarak perşembe günü sabah saatlerine kadar devam edecek. Bu süreçte ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

  • HKP, AKP iktidarını İsrail ile ticari ilişkileri artırarak Filistin katliamına ortaklık yapmakla suçladı
    13:42 HKP, AKP iktidarını İsrail ile ticari ilişkileri artırarak Filistin katliamına ortaklık yapmakla suçladı

    Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Genel Sekreter Yardımcısı Tacettin Çolak, AKP'nin Filistin'deki katliamı kınar gibi görünürken İsrail ile ticari ilişkilerini artırdığını belirterek, suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Çolak, İsrail'in Filistinlilere yönelik katliamlarını ve insani yardımlara engel olmasını vurguladı. HKP olarak Filistin halkının katledilmesine karşı mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

  • İstanbul Bağcılar'da Makas Atan Sürücüye 27 Bin 235 Lira Cezası
    13:40 İstanbul Bağcılar'da Makas Atan Sürücüye 27 Bin 235 Lira Cezası

    İstanbul Bağcılar'da trafik güvenliğini tehlikeye düşüren bir sürücüye 27 bin 235 lira para cezası kesildi. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler üzerine yapılan çalışmalar sonucunda sürücü tespit edilerek yakalandı. Sürücüye, çeşitli trafik kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle para cezası uygulandı ve ayrıca trafik güvenliğini tehlikeye sokmak suçundan adli işlem başlatıldı.

  • Diyarbakır'da hastane odalarına seccade ve dergi bırakıldı
    13:38 Diyarbakır'da hastane odalarına seccade ve dergi bırakıldı

    Diyarbakır'ın Silvan İlçe Müftülüğü tarafından Dr. Yusuf Azizoğlu Silvan Devlet Hastanesinde hasta ziyareti sonrası odalara seccade ve dergi; kitaplıklara ise Kur'an-ı Kerim bırakıldı. İlçe Müftülüğü öncülüğünde gerçekleştirilen 'Her Odaya Bir Seccade Projesi' kapsamında hastanede bulunan tüm odalara seccadeler ve dergiler yerleştirildi. Ayrıca, İlçe Müftülüğü tarafından yapılan kitaplıklar montelenip, başta Kur'an-ı Kerim olmak üzere TDV Yayınevi kitapları yerleştirilip namaz tahtası bırakıldı. Hastane çalışanları, hasta ve yakınları yapılan bu ziyaret ve çalışmadan ötürü İlçe Müftülüğüne ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

  • Çevre Bakanı Özhaseki: Bugün 76 Bin Konutun Dağıtımı Gerçekleştirilecek
    13:38 Çevre Bakanı Özhaseki: Bugün 76 Bin Konutun Dağıtımı Gerçekleştirilecek

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Hatay'da gerçekleştirilen bir programda yaptığı konuşmada, bugün çekilecek kura ile 76 bin konutun dağıtımının gerçekleştirileceğini açıkladı. Bakan Özhaseki ayrıca, Hatay'a yapılan yatırımlar hakkında bilgi vererek, depremden bu yana 224 milyar TL'lik yatırım yapıldığını belirtti.

  • Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Genç Girişimcilerle İftar Yaptı
    13:36 Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Genç Girişimcilerle İftar Yaptı

    Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Ticaret ve Sanayi Odası Genç Girişimciler Kurulu üyeleriyle iftarda bir araya geldi. Başkan Alan'ın ev sahipliğinde bir araya gelen genç girişimciler, sorunları ve çözüm yollarını istişare etti. İftar sonrası yapılan toplantıda, şehrin sorunlarına yönelik çözüm önerileri sunuldu ve gelecekte Elazığ'ı yönetecek gençlerin yetişmesi hedeflendi.

  • Zan: 'Özel ve Başarır sana Defne'yi Arsuz'u verelim, Lütfü Savaş'ın boşluğunu ancak seninle doldururuz' dediler
    13:36 Zan: 'Özel ve Başarır sana Defne'yi Arsuz'u verelim, Lütfü Savaş'ın boşluğunu ancak seninle doldururuz' dediler

    TİP'in Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan katıldığı yayında bomba iddialarda bulundu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve milletvekili Ali Mahir Başarır'ın kendisine "Lütfü Savaş'ın boşluğunu ancak seninle doldurabiliriz. Defne ya da Arsuz'dan birini verirsek çok iyi olur, bunu kabul eder misin?" teklifinde bulunduğunu belirten Zan, "Lütfü Savaş'ın olduğu hiçbir kombinasyonda yokum" yanıtını verdiğini söyledi. Zan, "Yalansa herkes yüzüme tükürsün" diye de ekledi.

  • CHP Şişli Belediye Başkan Adayı Şahan, rezerv alan ilanına tepki gösterdi
    13:34 CHP Şişli Belediye Başkan Adayı Şahan, rezerv alan ilanına tepki gösterdi

    CHP Şişli Belediye Başkan adayı Resul Emrah Şahan, Şişli'nin merkezinde rezerv alan ilan edilmesine tepki gösterdi. Şahan, Cumhur İttifakı İBB Adayı Murat Kurum'un imzasıyla yapılan bu projenin Şişli ve İstanbul'a hangi deprem sorununa çözüm ürettiğini sordu.

  • Kazakistan'ın Barış Gücü, BM Golan Tepeleri'ndeki Görevine Başladı
    13:33 Kazakistan'ın Barış Gücü, BM Golan Tepeleri'ndeki Görevine Başladı

    Kazakistan'ın 139 askerden oluşan barış gücü, Birleşmiş Milletlerin (BM) Golan Tepeleri'ndeki Ateşkes Gözlem Gücü (UNDOF) misyonunda görevlerine başladı. Kazak askerler, Golan Tepeleri'ndeki BM Gözlem Üssü'nde tanıtım programı düzenlendi ve günlük görevlerine başladı. Kazakistan Parlamentosu tarafından onaylanan bu misyon, ülkenin ilk bağımsız barış gücü olarak tarihe geçti.


Advertisement