ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin Kahire Ziyareti - Son Dakika
Güncel

ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin Kahire Ziyareti

"ABD Dışişleri Bakanı John Kerry bizi parlamento seçimlerine katılmaya ikna edemedi" dedi.

02.03.2013 23:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısırlı eski milletvekili Muhammed Ebu Hamid,

"ABD Dışişleri Bakanı John Kerry bizi parlamento seçimlerine katılmaya ikna edemedi" dedi.

Kerry'nin bir araya geldiği Mısırlı siyasetçilerden biri olan Ebu Hamid, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kerry ile görüşmede, ekonomik kriz, çıkış yolları, siyasi bunalım, parlamento seçimleri ve muhalif partilerin seçimleri boykot kararını değerlendirdik" dedi.

Anayasa Partisi'nden Samih Mekran Abid ile Cemile İsmail'in toplantıda seçimlerin boykot edilmesi gerektiği fikrini savunduğunu dile getiren Ebu Hamid, Yarın Partisi Başkanı Eymen Nur ile Reform ve Kalkınma Partisi Başkanı Muhammed Enver Sedat'ın ise bazı teminatların verilmesi durumunda seçimlere katılabilecekleri imasında bulunduklarını belirtti.

Ebu Hamid, Kerry'nin, şeffaf yapılması halinde kendilerini seçimleri boykot etmemeye çağırdığına değinerek, "Kerry, bizi seçimlere katılmaya ikna edemedi" diye konuştu.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Mısırlı mevkidaşı Muhammed Kamil Amr ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Mısır'da iktidar ve muhalefetin uzlaşma için fedakarlıkta bulunmaları gerektiğini belirtmiş, boykot kararı alan Mısır muhalefetine de siyasi sürece katılmaları çağrısında bulunmuştu.

Muhabir: Şerif ed-Devahli/ Gülşen Topçu/ Mekki Arvas

Yayıncı: Murat Taydaş - KAHİRE

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin Kahire Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement