ABD Dışişleri Bakanlığı: Türkiye ile Yunanistan arasında başlatılan diyalog sürecinden memnuniyet duyuyoruz - Son Dakika
Dünya

ABD Dışişleri Bakanlığı: Türkiye ile Yunanistan arasında başlatılan diyalog sürecinden memnuniyet duyuyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ile Yunanistan arasında Doğu Akdeniz'deki gerilimi düşürmek adına başlatılan diyalog sürecinden memnuniyet duyduğunu açıkladı.

23.09.2020 21:34  Güncelleme: 22:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Dışişleri Bakanlığı, Doğu Akdeniz'deki tansiyonu düşürmek için yapılan diplomatik temaslardan memnuniyet duyduğunu açıkladı.

"ALMANYA'NIN ÇABASINI TAKTİRLE KARŞILIYORUZ"

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan, Türkiye ile Yunanistan'ın Doğu Akdeniz'de tansiyonu düşürmek amacıyla başlattığı diyalog sürecine ilişkin açıklama geldi. Bakanlık'tan yapılan açıklamada, "Türkiye ve Yunanistan'ın tansiyonu düşürmek adına başlattığı diyalog sürecinden memnuniyet duyuyoruz. Almanya'nın tarafları diyalog masasına yeniden getirten çabasını taktirle karşılıyoruz" ifadelerine yer verildi.

"GÖRÜŞMELERİN GİDİŞATI YUNANİSTAN'IN ADIMLARINA BAĞLI"

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile telefonda görüştü. Yunanistan'ın gerginliği tırmandırmasına ve tahriklere rağmen Türkiye'nin sağduyulu ve soğukkanlı tavrından taviz vermediğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelinen noktada ilan edilen istikşafi görüşmelerin gidişatının Yunanistan'ın ortamı yumuşatmak için atacağı samimi adımlara bağlı olacağını ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı: Türkiye ile Yunanistan arasında başlatılan diyalog sürecinden memnuniyet duyuyoruz

Son Dakika Dünya ABD Dışişleri Bakanlığı: Türkiye ile Yunanistan arasında başlatılan diyalog sürecinden memnuniyet duyuyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İngiltere'de kurtarma ekipleri, kayalıklarda mahsur kalan adamı kurtardı köpeğini ölüme terk etti
    17:47 İngiltere'de kurtarma ekipleri, kayalıklarda mahsur kalan adamı kurtardı köpeğini ölüme terk etti

    İngiltere'de bir köpek, yaralı sahibiyle birlikte gelgit nedeniyle mahsur kaldı. Sahibiyle birlikte kayalıklarda mahsur kalan köpek, kurtarma ekipleri tarafından bulunmasına rağmen kurtarılamadı. Sahibi helikopterle hastaneye kaldırılırken, köpeğin kurtarılması için Sahil Güvenlik ekipleri görevlendirildi. Ancak köpek tüm çabalara rağmen hayatını kaybetti. Olay, birçok kişinin büyük üzüntü duymasına neden oldu.

  • Madagaskar'ı vuran kasırgada can kaybı 18'e çıktı
    17:43 Madagaskar'ı vuran kasırgada can kaybı 18'e çıktı

    Hint Okyanusundaki ada ülkesi Madagaskar'ı vuran Gamane Kasırgası'nda hayatını kaybedenlerin sayısı 18'e yükseldi. Kasırga nedeniyle 3 kişi yaralandı, 4 kişi kayboldu ve 20 binden fazla kişi yerinden oldu. Ülkenin farklı bölgelerinde şiddetli yağış sele yol açtı.

  • İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanlarında 212 okul hedef alındı
    17:19 İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanlarında 212 okul hedef alındı

    Birleşmiş Milletler ile ortaklaşa gerçekleştirilen bir incelemeye göre, İsrail'in Gazze'ye yönelik bombardımanlarında bölgedeki 212 okul doğrudan hedef alındı. Uydu görüntüleri, saldırıların başladığı tarihten bu yana en az 53 okulun tamamen yıkıldığını gösteriyor.


Advertisement