ABD Enflasyon Verisinin Ardından Uzmanlar Uyardı: Satış Dalgası Sürebilir - Son Dakika
Ekonomi

ABD Enflasyon Verisinin Ardından Uzmanlar Uyardı: Satış Dalgası Sürebilir

– Küresel piyasaların beklediği ABD enflasyon verilerinin beklenenin üzerinde gelmesinin ardından, uzmanlar enflasyonla borsalarda tetiklenen satış dalgasının devam edebileceği konusunda uyarıyor.

14.02.2018 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

–  Küresel piyasaların beklediği ABD enflasyon verilerinin beklenenin üzerinde gelmesinin ardından, uzmanlar enflasyonla borsalarda tetiklenen satış dalgasının devam edebileceği konusunda uyarıyor.

The Guardian gazetesine konuşan ETX Capital Uzman Piyasa Analisti Neil Wilson Dow Jones ve S&P 500 endekslerinde verinin açıklanmasının ardından ciddi düşüşler yaşandığını belirterek, "TÜFE verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesi enflasyonun tetiklediği satış dalgasını devam ettirebilir. Daha önce de belirttiğimiz gibi piyasalardaki yükselişe tam ikna olunmamıştı ve piyasalar görünümün daha da zayıflayabileceği konusunda endişeli. Enflasyon verisi de risklerden kurtulmayı destekleyen bir etken" dedi.

S&P 500 verilerin açıklanmasıyla yüzde 0.24'lük bir düşüş kaydederken, Nasdaq Endeksi'nde düşüş yüzde 0.20'yi buldu. Dow Jones endeksinde ise düşüş yüzde 0.27'yi buldu.

"ABD ekonomisi yüzde 3 büyüyecek"

Nationwide şef ekonomisti David Berson ise verilere ilişkin CNBC'ye yaptığı açıklamada, "Geçen yılın büyük bir çoğunluğunda kaydedilen daha hızlı ekonomik büyüme istihdam piyasasını ve ürün pazarlarını sıkılaştırarak fiyatların daha hızlı yükselmesine neden oldu" dedi. Nationwide tarafından yayınlanan notta "GSYH büyümesinin bu yıl genel trendden daha hızlı olmasını ve enflasyonun destekleyici etkisi ile yüzde 3 civarında olmasını bekliyoruz" denildi.

Capital Economics uzman ABD ekonomisiti Michael Pearce ise "Genel olarak Ocak ayı TÜFE verisindeki artışın yılın geri kalanında göreceklerimizin bir işareti olarak görüyoruz" dedi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi ABD Enflasyon Verisinin Ardından Uzmanlar Uyardı: Satış Dalgası Sürebilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kayseri'ye geliyor
    09:45 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kayseri'ye geliyor

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cuma günü Kayseri'ye gelerek sanayici ve işadamları ile görüşecek. Ayrıca bir dizi program gerçekleştirecek ve iftar programına katılacak.

  • Küresel piyasalarda karışık seyir devam ediyor
    09:33 Küresel piyasalarda karışık seyir devam ediyor

    Küresel piyasalarda, Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) yaklaşık 10 yılın ardından negatif faiz dönemine son vermesiyle fiyatlamalar zorlaşmaya devam ederken, yarın ABD Merkez Bankası'nın (Fed) açıklayacağı para politikası kararları öncesi yoğun makroekonomik veri takvimi yatırımcıların...

  • VİOP'ta BIST 30 endeks kontratı yükselişle başladı
    09:33 VİOP'ta BIST 30 endeks kontratı yükselişle başladı

    Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) nisan vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yüzde 0,2 artışla azalışla 9.687,25 puandan başladı. Analistler, bugün yurt içinde uluslararası yatırım pozisyonu, yurt dışında ise Avro Bölgesi ve Almanya'da ZEW ekonomik güven endeksi verileri ile ABD'de inşaat izinleri ve konut başlangıçlarının takip edileceğini belirterek, teknik açıdan endeks kontratında 9.600 ve 9.500 seviyelerinin destek, 9.800 ve 9.900 puanın direnç konumunda olduğunu kaydetti.

  • Dolar ve euro kuru ne kadar? İşte son durum
    09:03 Dolar ve euro kuru ne kadar? İşte son durum

    32,30 TL'den kapanan dolar kuru güne 32,3370 TL seviyesinden, 35,1710 TL'den kapanan euro 35,1300 TL seviyesinden başladı. Piyasalar Merkez Bankası'nın perşembe günü açıklayacağı politika faizi kararını bekliyor.

  • Akaryakıta çifte zam! Tabelayı gören üzülecek
    08:43 Akaryakıta çifte zam! Tabelayı gören üzülecek

    Akaryakıta çifte zam geliyor. 21 Mart Perşembe günü geçerli olmak üzere benzine 1 lira 50 kuruş, motorine ise 1 lira 30 kuruşluk bir zam yapılması bekleniyor.


Advertisement