ABD Eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Yates: Ruslar Flynn'a Şantaj Yaptı - Son Dakika
Güncel

ABD Eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Yates: Ruslar Flynn'a Şantaj Yaptı

ABD Eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Yates: Ruslar Flynn\'a Şantaj Yaptı

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Müslümanlara yönelik seyahat yasağının anayasaya uygun olmadığı gerekçesiyle uygulamaya sokmadığı için görevden aldığı eski Adalet Bakanı Vekili Sally Yates, Beyaz Saray'ı eski ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn'in Ruslarla temasları konusunda uyardığını açıkladı.

09.05.2017 09:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Müslümanlara yönelik seyahat yasağının anayasaya uygun olmadığı gerekçesiyle uygulamaya sokmadığı için görevden aldığı eski Adalet Bakanı Vekili Sally Yates, Beyaz Saray'ı eski ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn'in Ruslarla temasları konusunda uyardığını açıkladı.

Yates, Senato Adalet Komisyonu Suç ve Terörizm Alt Komitesi'nde Rusya'nın ABD başkanlık seçimlerine müdahalesini soruşturan komisyon oturumunda yaptığı açıklamada, Flynn'in Rusya'nın Washington Büyükelçisi Sergey Kisylak'la görüşmesinden sonra Rusların kendisine şantaj yapmasına açık bir durum yarattığını söyledi.

Obama döneminde Adalet Bakan Yardımcısı, geçiş sürecinde de adalet Bakan Vekili olarak görev yapan Yates, Beyaz Saray hukuk danışmanı Don McGahn ile iki kez yüz yüze, bir kez de telefonla görüştüğünü ve Flynn'nin Ruslar tarafından şantaja uğrayabileceği yönündeki endişelerini aktardığını belirtti.

Öte yandan Obama döneminden üç ayrı üst yetkilinin verdiği bilgilere göre Obama da Trrump'ı, Flynn'i Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak göreve getirmemesi konusunda uyardı. Bu uyarıyı göz ardı eden Trump, Obama yönetimi tarafından Savunma Bakanlığı İstihbarat Dairesi Başkanlığı'ndan uzaklaştırdığı söz konusu göreve getirdi.

Trump, bir aydan az bir süre sonra da Flynn'i görevden aldı. Rusya ile bağlantılarını sakladığı için ABD Başkanı Trump tarafından Ulusal Güvenlik Danışmanı görevinden alınan Flynn, Türkiye adına para karşılığında lobicilik yaptığı geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkmıştı. - York

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ABD Eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Yates: Ruslar Flynn'a Şantaj Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement