ABD: Güvenli bölge konusunda Türkiye ile henüz anlaşma yok, görüşmeler sürüyor - Son Dakika
Dünya

ABD: Güvenli bölge konusunda Türkiye ile henüz anlaşma yok, görüşmeler sürüyor

ABD: Güvenli bölge konusunda Türkiye ile henüz anlaşma yok, görüşmeler sürüyor

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey Suriye’nin kuzeyinde oluşturulması gündeme olan güvenli bölge konusunda Türkiye ile henüz bir anlaşma olmadığını ve görüşmelerin sürdüğünü açıkladı.

02.08.2019 10:22  Güncelleme: 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey Suriye'nin kuzeyinde oluşturulması gündeme olan güvenli bölge konusunda Türkiye ile henüz bir anlaşma olmadığını ve görüşmelerin sürdüğünü açıkladı. Jeffrey, güvenlik bölgenin derinliği ve buranın nasıl idare edileceği konusunda iki ülke arasındaki görüş ayrılıklarının bulunduğunu bildirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığında yapılan haftalık gazetecilerin sorularını yanıtlayan Jeffrey ve ABD'nin Terörle Mücadele Özel Temsilcisi Nathan Sales, Suriye'ye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Jeffrey güvenli bölgeyke ilgili sorular üzerine şu değerlendirmeyi yaptı: "Güvenli bölge müzakereleri konusunda bakan (Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar) oldukça sıkı bir pozisyon aldı. Askeriye de dahil olmak üzere farklı seviyelerde görüşmelerimiz sürüyor. Türkler bizim anlamı olduğunu düşündüğümüzden daha derin bir bölge istiyor. Bizim durumumuzda, tüm ağır silahların geriye çekildiği 5 ile 14 kilometrelik bir alan. Bu bölgede ABD ve Türkiye'nin nasıl faaliyet göstereceği konusunda bazı anlaşmazlıklar veya görüş ayrlılıkları var."

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya ABD: Güvenli bölge konusunda Türkiye ile henüz anlaşma yok, görüşmeler sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Afganistan'da Şiddetli Yağış ve Sel Felaketi: 33 Ölü, 27 Yaralı
    12:19 Afganistan'da Şiddetli Yağış ve Sel Felaketi: 33 Ölü, 27 Yaralı

    Afganistan'ın bazı bölgelerinde son üç gündür etkili olan şiddetli yağış, kar yağışı ve sel baskınları sonucunda 33 kişi hayatını kaybederken, 27 kişi de yaralandı. Seller nedeniyle 600'den fazla ev hasar gördü, tarım arazileri ve yollar tahrip oldu. Yardım kuruluşları selden etkilenen ailelere yardım sağlamaya devam ediyor.

  • Boyabat'ta Orman Yangını: 5 Hektarlık Alan Zarar Gördü
    11:58 Boyabat'ta Orman Yangını: 5 Hektarlık Alan Zarar Gördü

    Sinop'un Boyabat ilçesinde çıkan yangında 5 hektarlık ormanlık alan zarar gördü. Yangın, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından 1 saatte söndürüldü. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

  • ABD'de yük gemisi çarpması sonucu köprü yıkıldı, 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı
    11:34 ABD'de yük gemisi çarpması sonucu köprü yıkıldı, 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı

    ABD'nin Baltimore kentinde yük gemisinin çarpması sonucu yıkılan Francis Scott Key Köprüsü'nden nehre düşen işçileri arama çalışmaları sürüyor. Yetkililer, kayıp durumdaki işçilerden birinin daha cansız bedenine ulaşıldığını duyurdu. Toplamda 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Köprünün enkazının kaldırılması için Biden yönetimi Maryland eyaletine 60 milyon dolarlık federal bütçe ayırdı.


Advertisement