Abd, Kazayla Haritadan Silinebilirmiş! - Son Dakika
Teknoloji

Abd, Kazayla Haritadan Silinebilirmiş!

Abd, Kazayla Haritadan Silinebilirmiş!

Başkan John Fitzgerald Kennedy'nin yemin ederek göreve başlamasından yalnızca üç gün sonra, 23 Ocak 1961'de ABD'nin bir nükleer felâketin eşiğinden döndüğü...

23.09.2013 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- İngiliz The Guardian gazetesinin asıllarını yayımladığı belgelere göre, 1945'te Japonya'nın Hiroşima ve Nagazaki kentlerine atılanlardan 260 kat daha güçlü 4 megatonluk iki hidrojen bombası taşıyan B-52 tipi bombardıman uçağı Kuzey Carolina eyaletinin Goldsboro kenti üzerindeyken bombalar yuvalarından çıkarak yere düşmüş. Bombalardan biri güvenlik sistemi sayesinde sorunsuz şekilde inmiş, ancak diğerinin patlamasına sadece küçük bir teknik arıza engel olmuş.

22 Ekim 1969 tarihli resmi belgelerin, gazeteci Eric Schlosser tarafından Bilgi Edinme Yasası çerçevesinde elde edildiğini kaydeden The Guardian, gazetecinin yorumuna da yer verdi. Bombaların patlaması durumunda tarihin değişeceğini savunan Schlosser, şans eseri gerçek bir facianın kıyısından dönüldüğünü söyledi. Eric Schlosser, belgelerden elde ettiği sonuçları yeni çıkan kitabı 'Command and Control'de kullandı.

ABD'nin daha önce gerçekleştiğini kabul ettiği kazayla ilgili ilk kez ayrıntılı resmi dokümanların ortaya çıktığını yazan The Guardian, belgelerde ABD'nin nükleer araçların güvenliğinden sorumlu yetkilisi Parker F. Jones'un açıklamalarını içerdiğini kaydetti. Belgelerdeki ifadesine göre, Jones, "Küçük bir teknik arıza, Amerika ile büyük bir felaketin arasına girdi" dedi.

Kaynak: Sabah

Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Abd, Kazayla Haritadan Silinebilirmiş! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement