ABD Konsolosluğu Tercümanının Yargılandığı Davada Tahliye Yok - Son Dakika
Güncel

ABD Konsolosluğu Tercümanının Yargılandığı Davada Tahliye Yok

MARDİN 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla tutuklu yargılanan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Adana Konsolosluğu tercümanı Hamza Uluçay'ın devam edilen yargılanmasından tahliye kararı çıkmadı.

27.12.2017 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MARDİN 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla tutuklu yargılanan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Adana Konsolosluğu tercümanı Hamza Uluçay'ın devam edilen yargılanmasından tahliye kararı çıkmadı. Duruşmada, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile savunma yapan Uluçay, "Hiçbir terör örgütü ile ne bir bağım ne de bir ilişkim olmamıştır. Sicilim tertemiz. Dürüst bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak ülkemin bölünmez bütünlüğüne, toprak bütünlüğüne bağlı bir kişiyim" dedi.

ABD'nin Adana Konsolosluğu'nda tercüman olarak görev yapan Hamza Uluçay ve İnsan Hakları Derneği Mardin Şubesi avukatı Hüseyin Cangir'in 'terör örgütüne üye olmak' iddiasıyla 15'er yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına Mardin 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün devam edildi. Duruşmaya SEGBİS ile katılan Uluçay, savunmasında, suçlamaları reddederek, "Üzerime isnat edilen hiçbir suçlamayı kabul etmiyorum. Evimde bulunarak, el konulan kitapların hiçbirinin terör örgütleri ile ilgisi yoktur. Bu kitapların çoğu Milli Kütüphane'de, üniversite kütüphanelerinde, fuarlarda ve kitapçılarda olan kitaplardır. Ortaokul yıllarımdan beri kitaplarla aram çok iyi ve kütüphanemde her konuda, her düşüncede ve her alandan kitaplar vardır. Gençlik yıllarımdan beri hiçbir olaya karışmadım. Hiçbir terör örgütü ile ne bir bağım ne de bir ilişkim olmamıştır. Sicilim tertemiz. Dürüst bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak ülkemin bölünmez bütünlüğüne, toprak bütünlüğüne bağlı bir kişiyim" diye konuştu.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Hamza Uluçay'ın evinde yakalanan ve adli emanette bekletilen Kürtçe kitapların içeriğinin tespiti için Kürtçe bilen bilirkişi görevlendirilmesine ve Uluçay'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma, 14 Mart 2018 tarihine erteledi. - Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ABD Konsolosluğu Tercümanının Yargılandığı Davada Tahliye Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yozgat'ta hasar tespit çalışmaları sürüyor
    20:45 Yozgat'ta hasar tespit çalışmaları sürüyor

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, Yozgat'ın Kadışehri ilçesine bağlı Yelten köyünde büyük hasara neden oldu. Köy camisi ve birçok evde hasar meydana gelirken, yaralanma ve ölüm olmaması sevindirici bir durum oldu. Yozgat'ta 147 ev, 15 ahır ve 5 camide hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

  • Sinop'ta Valinin doğaya saldığı kartal paniğe neden oldu
    20:43 Sinop'ta Valinin doğaya saldığı kartal paniğe neden oldu

    Sinop'ta tedavi edildikten sonra doğaya salınan yılan kartalı, kadının üzerine hamle yapınca paniğe neden oldu. O anlar kameraya yansıdı. Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan tarafından doğaya bırakılan kartal, genç kadının üzerine hareket etti. Kadın panikle kaçarken çanta ile kendisini korumaya çalıştı. O anlar saniye saniye kameralara yansırken, kartal ise daha sonra ormana doğru uçtu.


Advertisement