ABD'li komutan, sosyal medyadan terör örgütüne övgüler yağdırdı - Son Dakika
Dünya

ABD'li komutan, sosyal medyadan terör örgütüne övgüler yağdırdı

ABD\'li komutan, sosyal medyadan terör örgütüne övgüler yağdırdı

ABD'nin DEAŞ ile Mücadele Uluslararası Koalisyon Sözcüsü Albay Wayne Marotto, Twitter'dan terör örgütü YPG'nin uzantısı SDG'ye övgüler yağdırdı. Geçtiğimiz Eylül ayında görevine veda eden Sözcü Albay Myles B. Caggins bölgeden ayrılırken yaptıkları toplantıda ağlamıştı.

06.11.2020 18:03  Güncelleme: 19:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'nin terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG/PYD ve SDG'ye verdiği desteğe bir yenisini daha ekledi. ABD Merkez Komutanlığı'na bağlı DEAŞ ile Mücadele Uluslararası Koalisyon Sözcüsü Albay Wayne Marotto, sosyal medya hesabından terör örgütüne övgüler yağdırdı.

"SDF OLMASAYDI DEAŞ'I MAĞLUP EDEMEZDİK"

Marotto yaptığı paylaşımda "Altı yıl önce DEAŞ, Kobani'nin yüzde 60'ını kontrol ediyordu, ancak SDF (PKK/YPG) teslim olmadı ve şehri ele geçirdi. DEAŞ'ı mağlup etme misyonumuza devam ederek onları onurlandırıyoruz. SDF ve bileşenleri, DEAŞ'ı yenme misyonunda gururlu bir miras oluşturdu" dedi.

ABD'li komutan, sosyal medyadan terör örgütüne övgüler yağdırdı
Albay Wayne Marotto

BİR ÖNCEKİ KOMUTAN AĞLAMIŞTI

Eylül ayında görevine veda eden DEAŞ ile Mücadele Uluslararası Koalisyon Sözcüsü Albay Myles B. Caggins bölgeden ayrılmadan önce, terör örgütü PKK/YPG'nin uzantısı SDG'nin sözde yöneticileriyle bir araya gelmişti. Caggins, terör örgütü SDG'nin sözcüsü Mustafa Bali düzenlediği basın toplantısında yaptığı veda konuşmasında terör örgütüne destek veremeyeceği için gözyaşlarına hakim olamamıştı.

ABD'li komutan, sosyal medyadan terör örgütüne övgüler yağdırdı
Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya ABD'li komutan, sosyal medyadan terör örgütüne övgüler yağdırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • dnz: sdf pkk ypg ile birlikte kahrol İNŞAALLAH... 25 20 Yanıtla
  • ANY TJU: zaten tarafı belli değilmiydi sasırdıkmı hayır benim pitbullar bile bundan daha adam be konsolos köpeği 0 0 Yanıtla

Advertisement