ABD'li Peter, Aşkı İçin 'ali' Oldu - Son Dakika
Güncel

ABD'li Peter, Aşkı İçin 'ali' Oldu

ABD\'li Peter, Aşkı İçin \'ali\' Oldu

Adana'daki İncirlik Üssü'nde uçak teknisyeni olarak görev yapan ABD'li asker 25 yaşındaki Peter Michael Kern, gönlünü yaptırdığı 20 yaşındaki Ayşecan Kıyıcı ile evlenebilmek için Müslüman oldu, 'Ali' adını aldı.

03.01.2012 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'daki İncirlik Üssü'nde uçak teknisyeni olarak görev yapan ABD'li asker 25 yaşındaki Peter Michael Kern, gönlünü yaptırdığı 20 yaşındaki Ayşecan Kıyıcı ile evlenebilmek için Müslüman oldu, 'Ali' adını aldı.

California'dan 6 ay önce Adana'ya gelip, İncirlik Üssü'nde çalışmaya başlayan Peter Michael Kern, İncirlik Mahallesi'ndeki Kuran kursunun öğrencisi Ayşecan Kıyıcı'yı görüp ona aşık oldu. Hıristiyan Katolik olan ABD'li askerden evlenme teklifi alan Ayşecan Kıyıcı, evlenebilmesi için Kern'den İslam dinine geçmesini istedi. Kern, Kuran-ı Kerim'i İngilizce mealinden okudu ve sevdiği kızın koyduğu şartı kabul etti.

Ayşecan Kıyıcı ve ailesiyle birlikte Sarıçam İlçe Müftülüğü'ne gelen Kern için ihtida töreni düzenlendi. İhtida törenine Müftü Murat Demir, vaiz Sümeyra Budak ve Kuran kursu öğreticisi Şulenur Atabay katıldı. İhtida töreninde Kuran okundu, Müftü Murat Demir dua yaptırdı. Kelime-i Şehadet getiren Kern, Müslüman olup, 'Ali' adını aldı. Müftü Demir, ABD'li askere ihtida belgesi ve Kuran-ı Kerim hediye etti.

Annesinin Yahudi, babasının Hıristiyan olduğunu söyleyen Kern, Kuran-ı Kerim'i İngilizce mealini okuyunca çok etkilendiğini ve hiçbir baskı ve zorlama olmadan kendi özgür iradesiyle İslam dinine girdiğini söyledi.

Müftü Murat Demir, Müslüman olan Ali Kern'e, İslam dini hakkında özet bilgiler verdi. Demir, İslam'ın, kelime olarak barış ve esenlik anlamına geldiğini vurguladı. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ABD'li Peter, Aşkı İçin 'ali' Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement