ABD'li Sözcü: Bizim İçin Türkiye'yle İlerleme Kaydedilmesi Pastör Brunson'ın Evine Dönmesi Demek - Son Dakika
Güncel
BBC

ABD'li Sözcü: Bizim İçin Türkiye'yle İlerleme Kaydedilmesi Pastör Brunson'ın Evine Dönmesi Demek

ABD\'li Sözcü: Bizim İçin Türkiye\'yle İlerleme Kaydedilmesi Pastör Brunson\'ın Evine Dönmesi Demek

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Neuert, Washington'a giden Türk hükümeti yetkilileriyle birçok konuda görüşmeler yaptıklarını ve heyete açıkça Pastör Andrew Brunson'ın evine dönmesi gerektiğini söylediklerini belirtti.

10.08.2018 01:41  Güncelleme: 09:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Neuert, Washington'a giden Türk hükümeti yetkilileriyle birçok konuda görüşmeler yaptıklarını ve heyete açıkça Pastör Brunson'ın evine dönmesi gerektiğini söylediklerini" belirtti. Neuert "Bizim için ilerleme kaydedilmesi Pastör Brunson'ın evine, ABD'ye dönmesidir diye konuştu"

"GENİŞ KAPSAMLI BİR İLİŞKİMİZ VAR"

Sözcü Neuert günlük basın toplantısında konuyla ilgili sorulan bir soru üzerine " Türkiye'yle geniş kapsamlı bir ilişkimiz var ve Türk hükümetiyle her temasımızda bir dizi konuyu ele alıyoruz. Dün de Türk hükümeti yetkilileriyle geniş kapsamlı bir görüşme yaptık. Pastör Brunson'ın evine dönmesi gerektiğini açık bir şekilde söyledik. Ancak bu meseleyi kamuoyu önünde müzakere etmeyeceğiz" dedi.

"İLERLEMEYİ, BRUNSON'UN EVİNE DÖNMESİNİ OLARAK TANIMLIYORUZ"

Neuert "Görüşmelerde ilerleme kaydedildi mi?" diye sorulunca da "Biz ilerleme kaydetmeyi Pastör Brunson'ın evine, ABD'ye dönmesi olarak tanımlıyoruz" dedi.

"BİLDİĞİNİZ GİBİ DÜB BULUŞTUK"

Sözcü Neuert bir gazetecinin "İlerleme kaydedildi mi yoksa Türklerle hala derin bir görüş ayrılığı var mı?" sorusuna ise "Ben böyle bir tanımlama yapmayacağım. Bildiğiniz gibi dün buluştuk. Dışişleri Bakanlığı ve diğer bakanlıklar geniş kapsamlı görüşmeler yaptı. Bizim istediğimiz ilerleme Pastör Brunson'ın evine dönmesi. Söyleceklerin bu kadar" dedi.

"BEYAZ SARAY YÖNETİMİNİN ÖTESİNDE BİR ŞEY DEMEYECEĞİM"

Heather Nauert "Yani Pastör Brunson evine dönene kadar Türklerle temas etmeyecek misiniz? diye sorunca da "Bu konuda spekülasyon yapmayacağım ve Beyaz Saray yönetiminin ötesinde bir şey demeyeceğim" dedi.

Türkiye'den bir heyet Amerikalı yetkililerle görüşmelerde bulunmak için dün Washington'da görüşmeler yapmıştı.

Heyetin başında Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal bulunuyordu.

ABD'li Sözcü: Bizim İçin Türkiye'yle İlerleme Kaydedilmesi Pastör Brunson'ın Evine Dönmesi Demek

EV HAPSİNE KONULDU

Fethullah Gülen yapılanmasına üye olma suçlamasıyla iki yıldır tutuklu bulunan Pastör Brunson, 25 Temmuz'da sağlık sorunları nedeniyle cezaevinden tahliye edilip ev hapsine konulmuştu.

YAPTIRIMLARDA BULUNULMUŞTU

Brunson'ın suçsuz olduğunu savunan ve serbest bırakılması için Türkiye'ye baskı uygulayan ABD'li yetkililer, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yaptırım uygulama kararı almıştı. ABD Hazine Bakanlığı, Bakan Soylu ve Bakan Gül'ün ABD'deki mal varlıkları ve mal varlıklarından elde edebilecekleri faiz gelirlerini dondurmuş ve ABD vatandaşlarının bakanlarla herhangi bir iş ve işlemde bulunmasını yasaklamıştı.

HER İKİ BAKAN DA ABD'DE MAL VARLIKLARI OLMADIĞINI AÇIKLAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da ABD'nin içişleri ve adalet bakanlarının varsa Türkiye'deki mal varlıklarının dondurulacağını söylemişti.

Kaynak: BBC

Son Dakika Güncel ABD'li Sözcü: Bizim İçin Türkiye'yle İlerleme Kaydedilmesi Pastör Brunson'ın Evine Dönmesi Demek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.

BBC

Advertisement