ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Önünde Protesto - Son Dakika
Güncel

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Önünde Protesto

Vatan Partisi Öncü Gençlik üyesi bir grup, ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford'un Ankara ziyaretini protesto etti.

01.08.2016 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vatan Partisi Öncü Gençlik üyesi bir grup, ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford'un Ankara ziyaretini protesto etti.

Vatan Partisinin, Meşrutiyet caddesinde bulunan il başkanlığı önünde toplanan grup, Tunus Caddesi üzerinden ABD'nin Ankara Büyükelçiliğine yürümek istedi. Polis, Kennedy Caddesi'ne kadar gelen grubun büyükelçiliğe yaklaşmasına izin vermedi.

Grup üyeleri, "Katil Dunford Türkiye'den Defol", "Amerikan uşağı hain Fetullah" ve "Sizin çocuklar başaramadı" şeklinde sloganlar attı.

Öncü Gençlik Genel Başkanı Aykut Diş, burada yaptığı açıklamada, "Katilin cinayet mahalline dönüp dolaşıp geri geleceği vecizesi adeta bugün gerçek oldu. 15 Temmuz gecesi üniformalı katillerce gerçekleştirilen darbe girişimin ardında katil ABD bulunmaktadır." ifadelerini kullandı.

Diş, darbecilerin katlettiği vatandaşların asıl katilinin ABD olduğunu, İncirlik üssünde darbecilere verilen lojistik destek ile ABD'li general ve istihbarat yetkililerinin "darbecileri müttefik olarak gördükleri" yönündeki açıklamaların, bu girişimin ardında da CIA'in olduğunu gözler önüne serdiğini kaydetti.

Elindeki bavulu göstererek, bunu ABD Genelkurmay Başkanı için getirdiklerini belirten Diş, "Ajanları ile temin ettikleri bavullar dolusu sahte belge ile TSK subaylarına komplo kuran ABD'nin Genelkurmay Başkanı Dunford, bu bavulu alarak ülkemizden defolup gitmelidir." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Önünde Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement