ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone, Malatya'da - Son Dakika
Güncel

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone, Malatya'da

ABD\'nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone, Malatya\'da

Ricciardone, Vali Şahin ve Belediye Başkanı Çakır'ı ziyaret etti

21.08.2013 11:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Malatya Valisi Vasip Şahin'i ve Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı ziyaret etti.

Vali Şahin, makamında gerçekleşen ziyarette yaptığı konuşmada, Ricciardone'yi misafir ettiği için mutlu olduğunu söyledi. Malatya'nın çok derin bir tarihe sahip olduğunu belirten Şahin, yaklaşık 6 bin yıllık geçmişi olan kentin bu yönüyle de birçok kültürün merkezi haline geldiğini ifade etti.

Birçok medeniyete beşiklik yapan Malatya'nın çok sayıda geleneğin bir arada yaşatıldığı zengin bir şehir olduğuna vurgu yapan Şahin, "Turizm ve sanayi anlamında baktığımız zaman da henüz potansiyelini tam kullanabilen bir şehir değil. Hedefimiz o potansiyeli en yüksek seviyede kullanıp, özellikle kültürel ve turistik değerlerimizi tüm insanlığa açmak ama öbür taraftan da sanayimizle, üretimimizle hem ülkemiz hem dünya gelişimine katkıda bulunmak" diye konuştu.

ABD'nin Türkiye ile kadim bir dostluğu olduğunu belirten Şahin, "Birçok konuda birlikte hareket etmemizin bölgeye ne kadar güzel yansıdığını görüyoruz. Bu, Malatya ölçeğinde de hissedilebiliyor ama Malatya'nın da içinde bulunduğu coğrafyaya baktığımız zaman orada çok daha iyi hissediliyor. Biz Malatya olarak bu ilişkinin, iş birliğinin gelişmesi, daha ileriye götürülmesi noktasında bir şehir olarak üzerimize düşen ne varsa onu yapmaya hazırdık, şimdi de hazırız" ifadesini kullandı.

Büyükelçi Ricciardone ise en son Adana'da konsolos muavini olarak görev yaptığı zaman ziyaret ettiği Malatya'ya 33 yıl sonra yeniden gelmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "O zaman da aynı valilik binasına gelmiştik. Ben ve eşim, küçük bebeğimizle gelmiştik. O zamandan bu yana Malatya'nın ne kadar geliştiğini gördük. Ben o zaman bu bölgede valileri ziyaret ederken çok gençtim. Valiler hep büyüktü. Şimdi değişti, valiler genç, ben daha yaşlıyım" dedi.

Malatya'nın nostaljik bir şehir olduğunu dile getiren Ricciardone, şunları söyledi:

"Bu tarihi valilik binasını yeniden görmekten mutluyum. Onun için bizi kabul ettiğiniz için çok teşekkür ederiz. Nezaket ziyareti için geldim. Aynı zamanda Malatya İnönü Üniversitesiyle eğitim ve kültürel değişim programlarımız var. Bugün üniversiteye gidip bir basketbol kampına katılacağız. Üniversiteyle 5 seneden beri yürüttüğümüz bir eğitim programımız var. Üniversitede İngilizce öğretmenlerimiz var. Önümüzdeki akademik yıl için de gelecekler. Yani Malatya ve Amerika arasında bağlantılar, dostluklar var."

Bir gazetecinin, Mısır'daki gelişmeleri değerlendirmesini istemesi üzerine Riccardone, nezaket ziyareti için geldiğini yineleyerek, soruyu yanıtsız bıraktı. Vali Şahin, Riccardone'ye tarihi Malatya evlerinin resminin bulunduğu tabloyu hediye etti.

Riccardone, daha sonra Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı makamında ziyaret etti. Riccardone'yi ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Çakır, büyükelçinin hem spor hem eğitim programı için kente geldiğini belirterek, "Bunlar dostluk anlamında önemli" dedi.

Riccardone ise Çakır'ı Türkiye Basketbol Federasyonunun 12 Dev Adam Basketbol Okulları Uluslararası Basketbol Kampı kapsamında organize ettiği basketbol karşılaşmasına davet etti.

Çakır, konuğuna kayısı hediye etti. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone, Malatya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement