"ABD'nin Hizbullah'a yönelik yaptırım tutumunu değiştiremiyoruz" - Son Dakika
Güncel

"ABD'nin Hizbullah'a yönelik yaptırım tutumunu değiştiremiyoruz"

Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri, ABD'nin Hizbullah'a yönelik yaptırım tutumunu değiştiremeyeceklerini ancak ülkeyi bundan uzak tutmaya çalıştıklarını söyledi.

16.08.2019 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri, ABD'nin Hizbullah'a yönelik yaptırım tutumunu değiştiremeyeceklerini ancak ülkeyi bundan uzak tutmaya çalıştıklarını söyledi.

Lübnan resmi ajansı NNA'da yer alan habere göre Hariri, Washington'da ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile düzenlenen ortak basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

"ABD yönetiminin Hizbullah'a yönelik yaptırım tutumunu değiştiremiyoruz ancak Lübnan'ı bundan uzak tutmaya çalışıyoruz." diyen Hariri, yaptırım kararlarının ABD Kongresinden çıktığına ve kendilerinin oraya ulaşamayacaklarına işaret etti.

Lübnan Başbakanı Hariri, ülkesinde Hizbullah'a ait füze üretim yerlerinin olduğuna dair İsrail tarafından ortaya atılan iddialarla ilgili ise şunları söyledi:

"ABD'liler bizimle bu konuyu görüşüyorlar. Detaylara inmek istemiyorum. Lübnan'ı tehlikeli bir duruma koymamak için en doğru yolu bulmaya çalışıyoruz. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin 1701 sayılı kararını ihlal etmeye devam eden İsrail'in polisi olmadığımız gibi İsrail'in ihlallerine karşı tepkilerde de bir denge söz konusu değildir."

ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisinden (OFAC) 9 Temmuz'da yapılan yazılı açıklamada, Lübnan Parlamentosundaki 2 Hizbullah milletvekilinin ilk kez yaptırım listesine eklendiği duyurulmuştu.

ABD yönetiminin 2017'den bu yana 50'den fazla Hizbullah yetkilisini yaptırım listesine aldığı belirtiliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'ABD'nin Hizbullah'a yönelik yaptırım tutumunu değiştiremiyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Depremzede yaşlı kadın korku dolu anları anlattı
    22:11 Depremzede yaşlı kadın korku dolu anları anlattı

    Tokat'ta meydana gelen depremden kaçarken yaralanan yaşlı kadın, yaşadığı korku dolu anları anlattı. Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde, Nazile Yeşilkaya ocakta madımak yemeği yaparken üstüne betondan tuğlalar düştüğünü ve bayıldığını ifade etti.

  • Diyarbakır'da Dicle Nehri'nde ceset olduğu ihbarı üzerine arama çalışması başlatıldı
    22:09 Diyarbakır'da Dicle Nehri'nde ceset olduğu ihbarı üzerine arama çalışması başlatıldı

    Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan Dicle Nehri'nde bir ceset olduğu ihbarı üzerine AFAD, 112 Acil Sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, nehirde bir süre arama çalışması yaptıktan sonra çalışmaya yarın sabah da devam edecek.

  • Tokat'ta meydana gelen deprem Kayseri'de bir evin duvarlarında hasara neden oldu
    22:08 Tokat'ta meydana gelen deprem Kayseri'de bir evin duvarlarında hasara neden oldu

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem sonucunda Kayseri'de ikamet eden Ferdi Yakupoğlu'nun evinin duvarlarında çatlaklar oluştu. Yakupoğlu, evin oturulacak halde olmadığını ve ailesinin risk altında olduğunu belirtti. AFAD'a bilgi verildi.

  • Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı
    22:06 Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

    Bu yıl 13.'sü düzenlenen Alaçatı Ot Festivali 'Öz'e Dönüş' konseptiyle kapılarını açtı. Festivale katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli stantları gezerek, vatandaşlarla selamlaştı.


Advertisement