ABD'nin İsrail Büyükelçiliğini Kudüs'e Taşıma Kararına Tepkiler - Bülent Yıldırım - İstanbul - Son Dakika
Güncel

ABD'nin İsrail Büyükelçiliğini Kudüs'e Taşıma Kararına Tepkiler - Bülent Yıldırım - İstanbul

ABD'nin İsrail Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararına tepkilerFatih'te, Cuma namazı sonrası toplanan binlerce kişi, ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararına tepki gösterdi.

11.05.2018 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'nin İsrail Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararına tepkiler

Fatih'te, Cuma namazı sonrası toplanan binlerce kişi, ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararına tepki gösterdi.

Fatih Camisi'nde Cuma namazını kılan bir grup, cami avlusunda toplandı. Daha sonra Fevzipaşa Caddesi üzerinden Saraçhane Parkı'na kadar yürüyen kalabalık, sık sık tekbir getirerek ABD aleyhine slogan attı.

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın organize ettiği tepki yürüyüşüne binlerce kişi katıldı. Saraçhane Parkı'nda, katılımcılara hitap eden İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, ABD Başkanı Donald Trump'ın, önümüzdeki pazartesi günü Kudüs'e büyükelçilik açılışını gerçekleştireceğini belirterek, "Biz Müslümanlar, Kudüs'ün Müslümanların başkenti olduğunu biliyoruz, kabul ediyoruz. Bunun için de gerekirse malımızı ve canımızı da vermeye hazırız" dedi.

"One minute dedik, fakat 10 yıl geçti"

"Mavi Marmara anlaşması oldu ama hala Gazze'deki abluka ve ambargo kalkmadı, İsrail sözünde durmadı" diyen Yıldırım, "One minute dedik, fakat 10 yıl geçti. Türkiye güçlendi. Zulme karşı önce dilimizle karşı çıktık. 'One minute' dedik. Gerekirse sıra elimizle müdahale etme zamanıdır. Bunun niçin ne yapacağız? Öncelikle Mavi Marmara anlaşmasını mecliste tekrar iptal edilmesini izliyoruz. Çünkü İsrail sözünde durmadı. Elbette ki 'one minute' i unutmuyoruz. İstiyoruz ki İsrail de bunu hiç unutmasın. Bunun tek bir yolu var. İsrail'le bütün ilişkilerin kesilmesidir. İsrail'in Büyükelçiliğinin de konsolosluğunun da Türkiye'den gönderilmesidir" dedi" ifadelerini kullandı.

"Kuşatma kararı alabiliriz"

ABD'nin, Kudüs'e büyükelçilik açma kararına tepki göstermek amacıyla Filistin halkının Salı günü yürüyüş düzenleyebileceğini ve bu yürüyüşe İsrail hükümetinin katliam yaparak engel olabileceğini belirten Yıldırım, "Müslümanlara çok büyük katliam yaparlarsa, belki de tekrar İsrail konsolosluğunu ve büyükelçiliğini kuşatma kararı alabiliriz" şeklinde konuştu.

Rıdvan Kaya: "Siyonist işgali henüz defetmeyi başaramadık"

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya ise, yaptığı konuşmada, "Bizler, belki bu süreç içerisinde, Siyonist işgali, topraklarımızdan henüz defetmeyi başaramadık. Ama Allah'a hamdolsun ki onlar da ümmeti, Filistin mücadelesini teslim almayı beceremediler ve asla da beceremeyecekler" dedi.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından eylem sona erdi.

ABD\'nin İsrail Büyükelçiliğini Kudüs\'e Taşıma Kararına Tepkiler - Bülent Yıldırım - İstanbul
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'nin İsrail Büyükelçiliğini Kudüs'e Taşıma Kararına Tepkiler - Bülent Yıldırım - İstanbul - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement