ABD'nin Kudüs'ü Başkent Olarak Tanımasına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

ABD'nin Kudüs'ü Başkent Olarak Tanımasına Tepkiler

CAPE ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı Güney Afrika'nın Cape Town kentinde protesto edildi.

08.12.2017 20:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CAPE ABD'nin Kudüsİsrail'in başkenti olarak tanıma kararı Güney Afrika'nın Cape Town kentinde protesto edildi.

Cape Town kentindeki St George's katedralinde Filistin Dayanışma Örgütü (PSC) tarafından düzenlenen protesto gösterilerine sivil toplum örgütleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Filistin Dayanışma Örgütü (PSC) yetkilisi Terry Crawford, "Bu kilise ırkçı ayrımcılık sisteme karşı yürütülen mücadelede sembolik bir öneme sahip. Bu yüzden bugün burada ırkçı ayrımcılık sistemin İsrail versiyonuna karşı Müslümanlar ve Hristiyanlar olarak toplandık. Son ırkçı ayrımcılık sistemin son bulduğu topraklardan Kudüs'ün özgürlüğü için dünyaya sesleniyoruz." dedi.

ABD'nin Güney Afrikada'ki ırkçı ayrımcılık sistemi önce görmezden geldiğini sonra kabul ettiğini belirten Crawford, tarihin Filistin'de tekrarlanmasını umduğunu söyledi.

Göstericilerden Anwah Nagia da "ABD'nin Kudüs kararının bir ciddiyeti olmadığını ve zeminde bir karşılık bulamayacağını belirterek, "Netanyahu ve Trump'ın iç siyasette zor zamanlar yaşadığı bu dönemde açıklanan Kudüs kararı tamamen iç siyasete dönük bir hamledir. BM kararlarına aykırı olan ABD'nin tek taraflı Kudüs kararı hiçbir ülke tarafından kabul görmez." diye konuştu.

Kudüs kararının barışseverler açısından bir fırsat olabileceği değerlendirmesinde bulunan Nagia, "ABD'nin Kudüs kararı çok ses getirdi ve kimse tarafından kabul görmedi. Aslına bakacak olursanız bu karar dünyada Filistin bilinci oluşturmak ve ABD-İsrail birliği üzerinde baskı kurmak için önemli bir fırsat." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'nin Kudüs'ü Başkent Olarak Tanımasına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement