ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in Başkenti Olarak Tanımasına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in Başkenti Olarak Tanımasına Tepkiler

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) Başkanı Süleyman Arslan, "ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması bölgeye barış getirmeyecek, tam aksine bölgeyi savaş alanına döndürecektir.

07.12.2017 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) Başkanı Süleyman Arslan, "ABD'nin Kudüsİsrail'in başkenti olarak tanıması bölgeye barış getirmeyecek, tam aksine bölgeyi savaş alanına döndürecektir. Bu kararın bölgede çok daha fazla insan hakları ihlaline neden olacağını öngörüyor ve kararı şiddetle reddediyoruz." ifadesini kullandı.

Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, Kudüs'ün Müslümanların onuru olduğunu vurguladı.

Kudüs'ün yeni bir hüzünle daha karşı karşıya kaldığına işaret eden Arslan, "ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması bölgeye barış getirmeyecek, tam aksine bölgeyi savaş alanına döndürecektir. Bu kararın bölgede çok daha fazla insan hakları ihlaline neden olacağını öngörüyor ve kararı şiddetle reddediyoruz. 1,5 milyar Müslüman'ın ve tüm dünyanın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak kabul etmeyeceğini ve buna tepki göstereceğini umuyoruz.

Dünyada barışı tesis etmek amacıyla kurulmuş olan Birleşmiş Milletlerin kararlarını yok sayan ABD'nin bu adımını BM, yaptırımsız bırakmamalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

İslam İşbirliği Teşkilatının, İsrail'in 1967 Savaşı'nda Filistin'i işgalinden sonra fanatik bir Yahudinin Mescid-i Aksa'yı kundaklaması üzerine kurulduğunu hatırlatan Arslan, teşkilatın kuruluş amacına uygun olarak Kudüs'e sahip çıkması gerektiğini belirtti.

TİHEK Başkanı Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'nin İstanbul'da toplanmasını büyük bir fırsat olarak değerlendirdiklerini ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in Başkenti Olarak Tanımasına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement